0%
האדמו"ר מגור:

״בלי מעמד חוקי לתלמידי הישיבות – לפרוש מהממשלה״

נדגיש כי לפי גורמים באגודת ישראל לא מדובר בהוראת פרישה מיידית • השר מאיר פרוש: "לא נשלים עם מצב זה ונאבק לבטל את ההחלטה באופן מיידי"

שוקי כץ
2 תגובות
האדמו"ר מגור צילום: נועם רבקין פנטון / פלאש 90

בצל החלטת בג"ץ לעצור את תקצוב הישיבות, האדמו״ר מגור התבטא השבוע כי ״בלי מעמד חוקי לתלמידי הישיבות – לפרוש מהממשלה״. לפי הפרסום של כתב וואלה אדמקר, לפי גורמים באגודת ישראל לא מדובר בהוראת פרישה מיידית.

נמשכת הסערה במערכת הפוליטית אחרי צו הביניים שהוציא בג"ץ. כך, שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש התבטא בחריפות כי "בג"ץ בחר שוב לפגוע בעולם התורה והישיבות ובצעד חסר תקדים מטיל סנקציות כלכליות נגד אלו שבחרו ללמוד את התורה הקדושה".

פרוש הדגיש כי "זוהי פגיעה חמורה בזכות הקיום שלנו בארץ ישראל – האינסטנציה השיפוטית הגבוהה ביותר של מדינת ישראל מבקשת להשליך לכלא את לומדי התורה. אוי לה לאותה בושה. לא נשלים עם מצב זה ונאבק לבטל את ההחלטה באופן מיידי, לצד המאמץ להסדיר בהקדם את מעמד בני הישיבות בכדי שיוכלו לשקוד על התורה ללא הפרעה".

הכתבה עניינה אותך?

87%
13%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.