ראש המוסד דוד ברנע וראש השב"כ רונן בר נפגשו היום (ראשון) עם ראש ה-CIA וראש ממשלת קטר. כפי שדווח בחדשות הערב בכאן 11, טרם פגישתם, משלחת חמאס נועדה עם המתווכות. לפי גורם מדיני "כל הצדדים מפגינים גמישות יותר גדולה מבעבר". לדבריו, "הלחץ האמריקני הוא המשמעותי כדי להגיע להסכם".
כמו כן, מקור המעורה בתוכן המגעים אישר שהלחץ האמריקני הוא המשמעותי בניסיון להגיע לנוסח שיוסכם על שני הצדדים. בתוך כך, התוכנית הינה שהמשלחת תשוב ארצה עם תום הפגישה עם ראש ה-CIA, ראש ממשלת קטר וראש המודיעין המצרי.
בנוסף, מוקדם יותר היום, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת הממשלה "חמאס מונע עסקה". עם זאת, גורמים מקצועיים המעורים במשא ומתן סברו אחרת וטענו שחמאס כן מעוניין בעסקה. זאת למרות שבעת האחרונה ישראל שיחררה חלק משמעותי ממנופי הלחץ שהיו יכולים לשמש כנגד חמאס, כדוגמת הרחבת הסיוע ההומניטרי, כניסת הציוד מנמל אשדוד והוצאת הכוחות המתמרנים מרצועת עזה.
במקביל, השיח שגובר בארגון הטרור חמאס הוא אינו על הפסקת אש, אלא על הפוגה הומניטרית. אולם, חמאס עדיין דבק בעמדותיו המקוריות, אך הוא עקבי ולא מציג פשרנות באף תנאי כבר שבועות רבים. הדרישות המסתמנות של חמאס: הפסקת אש סופית וכוללת, נסיגה מלאה של צה"ל וחזרה של העקורים לכל חלקי רצועת עזה.
חלק מהדרישות הינן גם: אי-הגבלה של כניסת מזון ותרופות ועסקת חטופים שכוללת שחרור מחבלים כבדים. חמאס דרש את הפסקת החיסולים הממוקדים כלפי בכירי הארגון וסירב לאפשרות הגלייתם מהרצועה. מהצד השני, הג'יהאד האסלאמי מותאם במאה אחוזים עם חמאס, ומחזיק עם הוא בחטופים.