מרן פוסק הדור הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל נהג לשתות מדי יום בחול המועד רביעי יין כדי לקיים את מצוות "ושמחת בחגיך" והרי "אין שמחה אלא בבשר ויין". אז אם עדיין לא קניתם את היינות לחול המועד, אני ממליץ לכם לקרוא את ההמלצות הבאות:
"אביב הגיע פסח בא" ולכבוד חג האביב אני רוצה להמליץ על 'פרפום דה בנימינה' יין רוזה יבש ומותאם לאקלים הקיצי, היין הוא ממסך המורכב מ-88% ענבי גרנאש ו-12% ענבי ברברה, הענבים הגיעו מכרם יחיד השוכן בגובה 300 מטרים ברמת סירין, הכרם המשקיף על הר תבור והר נצרת ממערב, ולכנרת והשבר הסורי – אפריקני ממזרח. מיקומו הוא בין הנקודות הגבוהות ביותר באזור והוא מתאפיין במשטר רוחות חזק. הכרם נטוע על אדמה בזלתית, דלה בחנקן ועשירה בזרחן המאפשרת צמיחה מאוזנת של הגפנים והבשלה איחדה ואיכותית.
צבע היין הוא ורדו בהיר וצלול. ארומה נעימה שך של פריחת הדרים. ובטעם, חמיצות נהדרת ומרעננת של אשכולית אדומה, עם מתיקות קלה של תותי בר ופטל אדום.
יין נוסף ומוצלח שיצא מיקבי בנימינה הוא התרשיש מסדרת אבני החושן, התרשיש הינו יין זני 100% ענבי קברנה סוביניון שגדלו בכרמים ייחודיים ברמת הגולן ובגליל העליון.
הענבים נבצרו לפנות בוקר ונכנסו להשריה קרה למשך ימים ספורים לפי התסיסה, לאחר מכן היין עבר תסיסה אלכוהולית למשך שבועיים, בסימה הושרה היין למשך שבועיים נוספים על קליפותיו. לאחר הסחיטה והסינון, עבר היין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 16 חודשים נוספים, כאשר בסיומם נערכות בדיקות מעבדה ייחודיות ונבנה הממסך בין החביות השונות, לאחר תהליך הבקבוק היין ממשיך להתבגר במרתפי היקב עוד שנה עד צאתו לשוק.
היין בעל גוון רובי שחור אטום, ארומות בולטות של פטל שחור, מנטה ווניל. בטעימה מתגלה גוף רחב, עשיר ומורכב, אך עם מרכיב רעננות בולט, מבנה מצוין וסיומת ארוכה החושפת שכבות רבות של ארומות וטעמים.
היין ימשיך להתפתח עוד 5-10 שנים בתנאי אחסון נאותים.
וכעת נעבור ליין מיוחד מיקב טורא הממוקם ברחלים שבשומרון, שיראז בציר 2021 מסדרת מאונטיין הייטס.
היין התיישן בחבית עץ 22 חודשים, הוא פירותי ומתובל, הצבע סגול כהה ואטום, והארומות נדיבות של פטל שחור, אקליפטוס ודובדבן בשל, עם רמז של ליקריץ, מנטה ופלפל שחור. הטעמים חמאתיים עם סיומת אגוזית קלה.
גם יקב רקנאטי האיכותי יצא כעת לשוק עם שני יינות חדשים, הראשון שיותר מתאים לשעות היום החמימות, הוא פרנץ בלנד מבציר 2023.
ממסך איכותי של יין לבן המורכב מהזנים קולמבר, סוביניון בלאן ומוסקט קנלי, שהגיעו מכרמים בכפר תבור, גליל תחתון ותל פארס שברמת הגולן.
היין עם מתיקות מאובחנת ועשירה המאוזנת על ידי חומציות רעננה, ארומות של פירות טרופיים עם בשומת פרחונית ועדינה.
היין האדום שיקב רקנאטי מוציא בימים אלו הוא מרסלאן מבציר 2020, הענבים מגיעים מכרם יחידני בעל טרואר מדוייק. הענבים הגיעו מכרם קדמת צבי שברמת הגולן, הענבים נבצרו סלקטיבית ועברו השריה קרה, לאחר מכן התיישנו 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי גדולות.
היין בעל ארומות פרחוניות, אוכמניות, עשבי תיבול ים תיכוניים ומבנה טאני רך ועגול.
גיחה קצרה ליינות חו"ל, פורטה 6 הגרסה הכשרה, הינו יין איכותי מאד ומחיר נגיש, פורטה 6 אדום הוא ממסך המורכב מזנים ייחודיים לאופי המקומי 60% אראגונוס, 40% קסטלאו ו-10% טוריגה נסיונאל.
היין בעל אופי פירותי, צעיר ומהנה ביותר, גוף בינוני ומרקם רך ועגול. ושימו לב למחיר 50 ₪ בלבד.
יין דומה נוסף הוא וונטד זינפנדל שכבר הספקתי לטעום אותו בתערוכת הסומלייה שהתקיימה לפני כחודש. הזינפנדל הגיע מכרם גפנים בוגרות בנות 40-50 שנה, הענבים נבצרו ידנית ולאח מכן עברו תסיסה מבוקרת טמפרטורות תוך ערבוב עדין של הקליפות למיצוי צבעים וטעמים, כמחצית מהיין התיישנה 12 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות.
היין אדום וייחודי בהשראת יינות הזינפנדל האמריקאים, מרוכז מאד, בעל ניחוחות של דובדבנים בשלים, פטל שחור, וניל וקוקוס. היין בעל גוף מלא ומרקם רך, עגול וקטיפתי, ואופי כבד ועשיר מאד.
אם כבר אנו נמצאים בחו"ל נגיע גם לחבל ריוחה שבספרד, היין ו'וינה הרמוסה סלקסיון' עשוי מענבי טמפרניו המאפיינים את חבל ארץ זה. היין עבר השריה במשך 24 שעות ולאח מכן תסיסה מבוקרת טמפרטורה, בתום התסיסה מועבר היין להתבגרות בחביות עץ שעברו קליה בינונית. היין בעל צבע אדום וצעיר, ארומתי, פירותי ורענן, ומזכיר ומתיקות של וניל.
תודה על הכתבה המושלמת
מה הכשרויות? האם כשרות למהדרין