מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, שלח היום (רביעי) מכתבים לראש הממשלה בנימין נתניהו והרמטכ"ל הרצי הלוי בהם האשים את משרד ראש הממשלה ואת צה"ל בחוסר שיתוף פעולה עם משרד מבקר המדינה, שמנסה להתניע ולהתקדם בחקירת מחדל השבעה באוקטובר – המחדל הגדול ביותר בתולדות מדינת ישראל.
במכתבים נפרדים ששלח אנגלמן לנתניהו ולהלוי, האשים אנגלמן את משרד ראש הממשלה כי צוותי הביקורת של משרדו "אינם זוכים למלוא שיתוף הפעולה" מצד משרד רה"מ. במכתבו לרמטכ"ל הלוי, האשים מבקר המדינה כי "צה"ל אינו משתף פעולה", ודרש: "על ראש הממשלה והרמטכ"ל להורות לאנשיהם לפעול על פי החוק ולשתף פעולה עם צוותי הביקורת, באופן שיבטיח את ביצועה כמתחייב בחוק".
במכתב ששלח לנתניהו הבהיר אנגלמן כי "עבודת הביקורת אינה מוגבלת לשנים מסוימות, ובכוונתי לבחון גם פעולות של הגופים המבוקרים במהלך תקופה ארוכה שקדמה לטבח ביום 7.10 (מספר שנים ללא הגבלה), לרבות בנוגע לתפקוד הקבינט המדיני-ביטחוני, ובנושאים מסוימים בכוונתי לבחון גם פעולות שנעשו לאחר מועד זה, ככל שיידרש, על מנת לבצע ביקורת מעמיקה ויסודית".
אנגלמן האשים את משרד ראש הממשלה כי אינו משתף פעולה בהעברת החומרים הדרושים לחקירה: "העובדה שלמעלה מחצי שנה לאחר הטבח ביום 7.10 וקרוב לארבעה חודשים לאחר שהודעתי על התחלת הביקורת, צוותי העבודה במשרדי אינם זוכים למלוא שיתוף הפעולה הנדרש בקשר לעבודת משרד ראש הממשלה והקבינט המדיני-ביטחוני בכל הנוגע לאירועים ולהליכים שקדמו להם – משקפת מצב לא ראוי מבחינה ציבורית".אנגלמן הזהיר את ראש הממשלה כי "ההתנהלות האמורה, המעכבת את עבודה הביקורת, אינה מתיישבת עם הוראות הדין, ועלולה לפגוע בעבודת ביקורת המדינה בבואה לבחון את התנהלות כלל הדרגים, ובהם הדרג המדיני, לפני יום 7.10, במהלכו ובתקופה שלאחריו".
במכתב נפרד ששלח מבקר המדינה לרמטכ"ל הרצי הלוי, טען אנגלמן כי נתן ארכת זמן מספקת לצה"ל שהיה עסוק בלחימה, אך לאור ההתפתחויות האחרונות ובהם הקמת צוותי תחקור פנימיים, דילול כוחות מילואים, סיום תפקידים, פרישה מתפקידים מובילים בצה"ל, אופי המלחמה והתמשכותה וכמעט 7 חודשים שחלפו – הובילו אותו למסקנה כי "בשלה העת לפתיחת ביקורת בצה"ל".אנגלמן כתב: "אין חולק כי יש חשיבות רבה לתחקירים מבצעיים פנימיים ולתהליכי הפקת לקחים של צה"ל, ואולם אין באלה כדי להוות כל תחליף לביקורות שעורך מוסד מבקר המדינה. מלבד היותו של משרד מבקר המדינה גוף חיצוני, עצמאי ואובייקטיבי, הוא גם הגוף האזרחי היחיד שמחזיק בראייה מערכתית רחבה וביכולת לקיים בדיקה מעמיקה על כלל הדרגים – המדיני, הצבאי והאזרחי – ובמגוון גופים מבוקרים בעת ובעונה אחת".