הישג מדיני לישראל בתקופה שבה גוברים הלחצים בעולם להחרמתה: מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, מונה אמש (שני) לנשיא הארגון האירופי של מבקרי המדינות – היורוסאי (EUROSAI).
כניסתו של אנגלמן לתפקיד אינה דבר של מה בכך בעת התמודדותה של מדינת ישראל בחזית בינלאומית רחבה וקשה, ששיאה התביעה המתנהלת נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג. על רקע זה קיימת חשיבות בכך שמבקר המדינה הינו הבכיר הישראלי היחיד המכהן בראש גוף אירופי רשמי.
מטרתו של היורוסאי לקדם שיתוף פעולה מקצועי בין מוסדות מבקרי המדינה באירופה, לעודד חילופי מידע וידע ולקדם חקר ביקורת המדינה בפן המעשי והתיאורטי.
אחת לשלוש שנים מתקיים הקונגרס המרכזי של ארגון היורוסאי, אליו מגיעים מבקרי המדינות החברות בארגון, ושמסמן באופן רשמי את תחילת כהונתו של נשיא הארגון הנכנס. הקונגרס, שהיה אמור להתכנס בישראל, מתקיים באופן מקוון בשל מלחמת "חרבות ברזל".
הקונגרס נפתח בדברי ברכה מפי נשיא המדינה יצחק הרצוג שדיבר גם על חשיבות החזרת החטופים ועל היות ישראל מדינה דמוקרטית שחוותה התקפת טרור רצחנית. לאחר מכן בירכו מזכיר ה-OECD מתיאס קורמן ונשיא ארגון המבקרים העולמי, ה-INTOSAI, ברונו דאנטס. השרביט הועבר מהנשיא היוצא של יורוסאי, מבקר המדינה הצ'כי, מילוסלב קאלה. הקונגרס עתיד לאשר, במושב הסיום, את "הצהרת ירושלים", בדבר עקרונות הפעולה של כלל מבקרי המדינה החברים ביורוסאי.
מבקר המדינה הישראלי ונשיא יורוסאי הנכנס, מתניהו אנגלמן, הודה למבקרים האירופיים על הבחירה בו כנשיא יורוסאי: "אני אסיר תודה על האמון שנתתם בי להוביל את הארגון המוערך הזה, העומד בחזית קידום השקיפות, האחריות והיושרה במגזר הציבורי. בפרט בעת הזו, לאחר שישראל חוותה מתקפת טרור ב- 7.10 וחטופינו טרם שוחררו – אני רואה חשיבות רבה בהכרה אירופית במשרד מבקר המדינה בישראל . אני מצפה מאירופה לעמוד לצדנו ולעשות הכל לשחרור החטופים.
שמירה על ערכי ממשל תקין, לרבות מניעת שחיתות, היא חשיבות עליונה במשימתנו. אנו מחויבים להבטיח יעילות ואפקטיביות בקרב הגופים הציבוריים, על מנת למקסם את התועלת והערך לטובת אזרחי מדינותינו. יחד, נפעל ללא לאות לקיים עקרונות אלו ולשרת את הציבור במסירות ובשקידה.
"אני מחויב לכוון את יורוסאי לעבר עידן חדש של השפעה גלובלית ומצוינות בביקורת. אני רואה בעיני רוחי את יורוסאי ככוח מניע לחדשנות ומצוינות בביקורת ציבורית. כדי להשיג חזון זה, נקיים תהליך של ביקורת עמיתים. מנגנון זה יאפשר לנו להעריך ולשפר באופן רציף את מתודולוגיות הביקורת שלנו, ויבטיח שנישאר בחזית השיטות המומלצות העולמיות. בנוסף, נתאם ביקורות מקבילות. על ידי עבודה משותפת, אנו יכולים לאגד את המומחיות הקולקטיבית שלנו להתמודדות עם נושאים חוצי גבולות מורכבים, למקסם את ההשפעה של הביקורות שלנו ולשמור על האינטרס הציבורי (בפרט בכל הנוגע לנשואים משותפים, כגון: התמודדות עם עתות חרום, משבר האקלים ו-AI); כמו כן, נתמקד בהקצאת משאבים תקציביים לתמיכה בביקורות מצטיינות; יתר על כן, נשפר את הממשקים שלנו עם גופים בינלאומיים מוערכים כמו ה-OECD, האו"ם והבנק העולמי, ונחזק את תפקידנו כקול מוביל בקהילת הביקורת העולמית".