המשרד להגנת הסביבה העביר תמיכה בסך של כ-9 מיליון שקל למועצה האזורית עמק יזרעאל, לעיריית תל אביב-יפו ולאוניברסיטת תל-אביב עבור ביצוע פעולות הסרת אסבסט פריך במבני ציבור. זאת, בהתאם להיתר ופיקוח מקצועי של המשרד ובמסגרת קול קורא שפרסם המשרד ב-2023 בתקצוב של 50 מיליון שקל עבור תמיכה בעמותות וברשויות מקומיות להסרת אסבסט פריך ממבני ציבור.
במסגרת התמיכה שתינתן, יפעלו הרשויות והאוניברסיטה להסיר את מפגעי האסבסט הפריך הנמצאים במבני הציבור אשר בשטחן, וכספי התמיכה ישמשו להכנת תוכנית מקצועית לביצוע ההסרה, הסרתו ופינויו של האסבסט הפריך להטמנה וביצוע דיגומים סביבתיים נלווים.
כל תהליך ההסרה יתבצע בהתאם לתוכנית על ידי בעל רישיון מתאים מטעם המשרד להגנת הסביבה, ותחת היתר שנותן תנאים מחמירים של סגירת המבנה וסביבתו ואיסור כניסה לציבור הרחב. התהליך ילווה בפיקוח המקצועי של המשרד להגנת הסביבה, בסיום פעולת ההסרה ישונע האסבסט ויוטמן באתר מוסדר ומורשה בלבד.
בעבר, אסבסט פריך שימש למגוון נושאים כגון: בידוד תרמי בתעשייה, בידוד אקוסטי מותז וכמחיצות. מאז הוכח האסבסט כחומר מסרטן ומסוכן, ולכן החל משנת 1984 נאסר שימוש זה במבנים. כדי לאתר מבנים בהם הותז אסבסט ולהביא להסרתו, נקבע בחוק למניעת מפגעי אסבסט ואבק מזיק התשע"א-2011 כי החובה לביצוע סקרים לאיתור האסבסט הפריך במבני הציבור חלה על הרשויות המקומיות.