אמש אשרה הכנסת ברוב של שישים ושלושה תומכים מול חמישים ושבעה מתנגדים את הבקשה להחיל דין רציפות על הצעת 'חוק גיוס בני ישיבות' שעברה בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת בזמן ממשלת בנט-לפיד, שיזם שר הביטחון דאז בני גנץ.
מי שהתנגד להצעת החוק ואף הצביע נגדה הוא שר הביטחון יואב גלנט, שטען: כי עם ישראל מייחל להסכמות – שינויים לאומיים מבצעים בהסכמה רחבה. ואסור לנו לעשות פוליטיקה קטנה על גבם הגדול של לוחמי צה״ל. סיים גלנט.
במהלך הדיונים על החוק: יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני הגיב לדבריהם של מספר חכי"ם מהאופוזיציה שתקפו את תמיכת החרדים בחוק וגער בהם, לדבריו 'רק לפני שנה זה היה החוק שלכם חוק שאתם הצבעתם בעדו, מה השתנה' צעק גפני במליאה לעבר ספסלי האופוזיציה.
שר התקשורת שלמה קרעי ציטט במליאה את דבריהם של יו"ר האופוזיציה לפיד ויו"ר ועדת חוץ וביטחון דאז ח"כ רם בן ברק שתמכו ושיבחו את החוק בעבר. השר קרעי הוסיף: "מי כאן מעז להטיף לנו על החוק הזה?".
ח"כ חרדי בכיר טען בשיחה עם 'המחדש': "כי כעת לאחר אישור קידום החוק, המטרה שלנו היא להצליח להעביר בהסכמה חוק גיוס טוב שיהיה מקובל על כולם כמה שיותר מהר, בשביל שנוכל להצליח להחזיר את התקציבים שנפסלו על ידי בג"ץ לעולם התורה".
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין כתב לאחר אישור החוק: "כי השיקול המרכזי (בוועדה) יהיה מתן מענה אמיתי ומדויק לצרכי צה"ל וצרכי הביטחון של מדינת ישראל. נעשה זאת בצורה נקיה, עיניינית ובשיתוף פעולה מלא של כל הגורמים, סיים אדלשטיין.
במחנה הממלכתי הגיבו להעברת החוק: "ראש הממשלה והקואליציה הוכיחו אמש שהם חזרו ל-6.10. בזמן מלחמה, כשחיילי צה"ל נלחמים על הבית, הם נאבקים להנציח את הפטור משירות. עוד לא מאוחר להעביר מתווה רחב וכולל שיספק את צורכי הביטחון והחברה".
ח"כ אלי דלל (הליכוד) וח"כ אוהד טל (הציונות הדתית) הגיבו כי הם יאבקו על כך שיכנסו יעדים סברים וברורים לחוק הגיוס, ברגע שהוא יבוא בפני ועדת חוץ וביטחון, ולא יצביעו על החוק בקריאה שניה ושלישית כל עוד זה לא יקרה.
בזמן דיוני ההצבעה במליאה, ראש הממשלה נתניהו נצל את הזמן להגיע ולנחם את ח״כ עודד פורר שהגיע להצבעה הערב, כשהוא בתוך ימי השבעה על אחיו.