שנה וחצי אחרי שסיים את תפקידו כרמטכ"ל ופרש מצה"ל, גדי איזנקוט רומז לראשונה כי בכוונתו להצטרף לזירה הפוליטית.
בראיון למוסף "שישבת" של העיתון ישראל היום הוא אומר: "אני רוצה לחזור ולהשפיע. אני מסתכל על קודמיי – בני, גבי, חלוץ, מופז, בוגי, וגם אחורה, ברק ורבין ואחרים. אחרי אתנחתה ושהייה במרחב נוחות אתה מסתכל על מה שקורה פה, ואתה רוצה לעשות מדינה טובה יותר ולהשפיע, ולקום עם ברק בעיניים. מה זה הברק בעיניים? חכה עוד קצת".
"הייתי מזכיר צבאי של שני ראשי ממשלה, אהוד ברק ואריאל שרון, והייתי לצידם 16-12 שעות ביממה. ראיתי מקרוב שההשפעה היא דרך מנהיגות ודרך עשייה מתוך המערכות. שרון אמר לי שהוא מעריך מאוד חשיבה ותכנון, אבל הכי חשוב זה הביצוע. כי בניגוד לצבא – שמרגע שאתה מחליט, כולם עושים את מה שהחלטת – בפוליטיקה, מרגע שאתה מחליט, כולם פועלים לסכל את ההחלטה שלך. וכן, אני חושב שלאנשי הצבא יש תכונות שאולי פחות מתאימות לפוליטיקה, אבל חשוב שנשמור עליהן. ענייניות, ממלכתיות ודוגמה אישית".
איזנקוט מדבר בהרחבה על המערכה נגד איראן ומספר: "זאת החלטה שאושרה בקבינט בתחילת 2017. מאחר שאני רואה שמדברים על זה ואומרים כל מיני דברים, אז אגיד שההחלטה הזאת שהקבינט קיבל, בדחיפה ובהמלצה שלי, היא החלטה מז'ורית. הציבור הישראלי אולי לא רואה אותה, אבל היא משפיעה עליו גם בעזה ובכל מקום אחר. האיראנים, וכוח קודס בפרט, חטפו בארבע השנים האחרונות מכות קשות. מה שהם הצליחו לעשות לנו זה לא פרופורציונלי למכות שהם חטפו מאיתנו".
לדבריו יש להציב כיעד את הוצאת האיראנים מסוריה, "אבל מי שחושב שהוא יתקוף כמה פעמים וזה יקרה, טועה טעות מרה. הפעולות שהובלתי, שנמשכות גם היום, מנעו את הכוונה האיראנית להתבסס בסוריה ולפתוח חזית נגד ישראל, ובלמו את התעצמות חיזבאללה, בעיקר בפרויקט דיוק הטילים".
איזנקוט מתייחס בפירוט גם למבצע המיוחד שכשל בחאן יונס בשלהי כהונתו כרמטכ"ל, בו נהרג סגן אלוף מ' ."המבצע התפתח כמו שהתפתח, ומיד הבנתי שזה המצב החמור ביותר שמבצע מהסוג הזה הגיע אליו, אבל היה לי ביטחון אדיר שהכוח שהיה שם הוא הכוח הכי חזק במזרח התיכון.
"שמעתי אותם, וראיתי את אל"ם ח' ואת הביטחון שלו, וסמכתי עליהם, יחד עם ההבנה שיש פה אירוע חמור שעלול להסתבך עוד. כבר התחלתי לגלגל בראש תקיפה רחבה ואפשרות של הכנסת כוחות, כי לא הייתי מוכן שאירוע כמו גלעד שליט יחזור על עצמו.
"הרמתי טלפון לנורקין (מפקד חיל האוויר דאז), ואמרתי לו שיהיה מוכן עם כל היכולת של חיל האוויר לרסק את כל מה שנדרש כדי להוציא אותם. מבחינתי לא היתה בכלל שאלה שנעשה את כל מה שצריך ונחזיר אותם".
הרמטכ"ל לשעבר נשאל עד כמה רחוק צריך ללכת בעסקת השבויים והנעדרים, והשיב: "היו הרבה עסקאות בעבר. על המודל של עסקת שליט אסור לחזור, כי בסופו של דבר, זה שחרר הרבה מחבלים והפיח רוח רצינית מאוד בטרור. שילמנו על זה מחירים כבדים".
אז מה כן? "אני חושב שבעסקת גולדווסר-רגב שולם המחיר הנכון. הם קיבלו את סמיר קונטאר ועוד ארבעה אסירים ו־120 גופות. לכן אנחנו צריכים להביא אותם להבנה שהם משלמים מחיר על כך שהם מחזיקים שני אזרחים ישראלים שנכנסו לשם שלא בלחימה, ושהם מחזיקים גופות של חיילים ומתעללים במשפחות".
עוד רמטכל בכנסת… איו ואבוי…
הבעיה עם הרמטכלים שהם מגיעים לכנסת הם הופכים משום מה לנטות שמאלה, למרות שהם היו בשטח ויודעים את המצב, אולי פשוט נימאס להם מהמדים, והנהגה צבאית,ודוגלים יותר בדיבורים, עד שהם יבינו שאין עם מי לדבר יקח זמן וזה מסוכן.
לא מחכים לך
הייתי ממליץ לרמטכ"ל לשעבר לא לרוץ בכל הכח כראש ממשלה למרות היוקרה והמעמד שבדבר אלא שיתמודד מראש מטעם מפלגה שקרובה לליבו להיות שר בכיר אבל לא לנהל בחירות וכדו' תראו את ברק מופז וגנץ בתור רמטכ"לים היה להם שם טוב בתור פוליטיקאים פחות. . .
אולי שיצטרף ליו"ר האופוזיציה הנצחי (הכוונה שזה המקום הכי גבוה שהוא יכול להגיע😉) לקבל רוטציה לראשות הממשלה כנראה שעל בדיחה חוזרים לא רק פעמים