הוועדה המיוחדת לענייני הצעירים בראשות ח"כ נעמה לזימי קיימה היום (ג') קיימה דיון מיוחד על מתווה פיצוי צעירים של מנהלת תקומה ופתחה את הדיון: "אני בטוחה שהאוכלוסייה שפה מאמינה שקטגוריית הגיל שלה נשכחה בקרב מקבלי ההחלטות. מור קורנגולד אחיו של טל שהם שנחטף מקיבוץ בארי אמר כי זה הדיון הראשון החשוב שמתקיים בכנסת ופנה אל נציגי מנהלת תקומה: "אם אתם רוצים להיות שותפים בתקומה אז למה המשרדים שלכם במרכז? יודע שמפחיד לגור בעוטף אבל מדינת ישראל הודיע לחבורת הברווזים בדרום שרק אתמול היו להם 4 אזעקות שאפשר לגור בעוטף אז אני מצפה ודורש שהגוף שאמור לטפל בנו יפעל מהעוטף כי בלי זה, הכל פייק".
רתם בכר מצעירי ה-7 לאוקטובר כעס על מקבלי ההחלטות: "המתווה שכח אותנו הצעירים. מנהלת תקומה חילקה את ניצולי בארי לשלוש קטגוריות כשקטגוריית הגיל 18-21 לא זכאית לגור בדירה משלה. בקיבוץ בארי אני ניהלתי משק בית עצמאי מגיל 18. אם לא אקנה אוכל הביתה אז לא יהיה לי אוכל. גם לשכבת הגיל הבאה מציעים תנאים שלא הכרנו של דירת שותפים – תחשבו שאתם אומרים פתאום לשתי משפחות להתחיל לגור ביחד". היו"ר: "איך השיח אתכם מתנהל?".
מיקה ברגלס מצעירי הארי השיבה נחרצות: "הוא לא מתנהל. יש כמה סוגיות הן במעבר לחצרים והן במעבר לפיתרון עצמאי. מה קורה כשאנחנו חוצים את הקריטריונים? מה קורה כשנחצה את יום ההולדת ה-26? הגיל נקבע לפי ה-6 באוקטובר ולא לפי המצב כיום. אנחנו מנהלים משק בית מגיל 18. ספגנו גם הרעה בתנאים אחרי הטראומה הקשה שפקדה את המדינה אז מגיע לנו את הזכויות שנתלשנו מהם מבארי".
שיר אדם שבתאי משדרות: "היינו בשדרות ב-7 באוקטובר, היינו נצורים בממ"ד והתפננו ובהתאם להחלטת הממשלה החזירו אותנו הביתה כשאנחנו עדיין שומעים קולות ירי ופיצוצים ויש עדיין אזעקות ומציאות לא בטוחה. רציתי לדבר על מה צריך לקרות כדי שנוכל להשתקם ולחזור לעבודה ראויה. הרכבת חזרה לעבוד לכיוון דרום כשמנגד הצפי לחזרת הרכבת לכיוון צפון הוא 2026. הרכבת היא עורק תחבורה קריטי בנגישות למרכז וקטיעת המקטע מאוד מקשה עלינו לחזור לשגרה. אם אני צריכה לחזור לאסוף את ילדי מהגן אני צריכה לצאת מתל אביב ב-13:30". לדברי שבתאי אם מספיק בטוח להחזיר את התושבים אז מספיק בטוח להחזיר את הרכבת. "איך יכול להיות שאין שום פעילות מיגון שמתבצעת. מציעים פתרונות שאטלים לאשקלון שלא מתוכננים טוב ולא מסונכרנים באפליקציות ניווט התחבורה הציבורית".