בתום מערכת בחירות סוערת במיוחד בבריטניה, מפלגת הלייבור רשמה ניצחון היסטורי מוחץ, לצד התרסקות שכמותה לא הייתה, בקרב המפלגה השמרנית, בראשה עומד ראש ממשלת בריטניה הנוכחי רישי סונאק.
על פי מדגמי הבחירות בממלכה, מפלגת הלייבור זוכה ברוב של 410 חברי פרלמנט מתוך 650 מושבים. המפלגה השמרנית, איבדה מכוחה מאות מושבים זוכה על פי המדגמים ב-131 מושבים, ירידה של 241 מושבים אך לא מן הנמנע כי תוצאות האמת ישתנו קמעא וההפסד יהיה גדול אף יותר. יצויין כי זהו ההפסד הגדול ביותר של המפלגה השמרנית מאז הקמתה ב-1835.
מפלגות נוספות שזכו בהתמודדות בפרלמנט, הן המפלגה הליברל-דמוקרטית עם 61 והפתעת הבחירות היא מפלגת "הרפורמה" הימנית של נייג'ל פרג', אשר קידם בעשור הקודם את רעיון הברקזיט ותומך בפוטין, שזכתה ב-13 מושבים.
התוצאה ההיסטורית שזכתה לה מפלגת הלייבור מגיעה לאחר קדנציה מלאה סערות במפלגת השלטון השמרנית, שכללה בין היתר פרסומים עקביים נגד ראש הממשלה דאז בוריס ג'ונסון, שהביא לניצחון סוחף ומשמעותי של 372 מושבים. בין הפרסומים היו גם מספר שערוריות ופעולות נגד החוק. בעקבות כך החל מרד פנימי בתוך המפלגה שהביא להתפטרות ג'ונסון ובחירתה של מחליפתו במפלגה ליז טראס שכיהנה בתפקיד במשך 50 יום בלבד, עד שהוחלפה בידי ראש הממשלה הנוכחי רישי סונאק. טראס, הפסידה בבחירות הנוכחיות את מושבה בפרלמנט.
גם כהונתו של סונאק לא הייתה מהמשופרות והממלכה המשיכה להיטלטל, עד להודעתו של סונאק על הקדמת הבחירות. מאז פיזור הפרלמנט, כל הסקרים ניבו ניצחון מוחץ למפלגת הלייבור בראשותו של קיר סטארמר, לאחר 14 שנה באופוזיציה במהלכם הוחלפו מספר ראשים במפלגה, כמו גם הדחתו של ג'רמי קורבין, שידוע בדעותיו האנטישמיות.
בתוך כך, בקרבות על הכסא בפרלמנט, שונא ישראל האנטישמי, ג׳ורג׳ גאלוויי איבד את כסאו, אך לעומתו ג'רמי קורבין שהתמודד עצמאית, זכה במושב.
על אף ההפסד הדרמטי של השמרנים, תוצאות הבחירות מלמדות כי הניצחון הסוחף של הלייבור הגיע רק בשל שיטת הבחירות הבריטית, כשהתוצאות הדרמטיות התאפשרו בשל הפילוג הפנימי בקולות השמרנים. על פי התוצאות, מפלגת השלטון החדשה הלייבור, בקושי התאוששה מהמפלה בבחירות 2019 והתחזקה בפחות משני אחוז.
ראש הממשלה רישי סונאק הודה בתבוסה של מפלגתו והתקשר לברך את סטארמר על ניצחון מפלגת הלייבור. הוא אף הבהיר כי יעביר את מושכות השלטון בצורה מסודרת.
באשר למדיניותו של סטארמר בנוגע לישראל, ראוי לציין כי במשך השנים האחרונות הוא נאבק נגד האנטישמיות בצורה יוצאת דופן, אך עם זאת בקמפיין הבחירות אמר כי יכיר במדינה פלסטינית. על אף ההצהרות, פרשנים מעריכים כי הוא לא צפוי לקדם מדיניות אנטי-ישראלית, ואף עשוי להגביל את עצמאותו של שר החוץ שלו דיוויד למי, שנחשב כבעל עמדות פחות נוחות לישראל. על פי ההערכות, הוא אף צפוי להתנגד לקריאות להטלת אמברגו נשק על ישראל.