צרפת על סף עידן פוליטי חדש, לאחר שתוצאות הסיבוב השני של הבחירות לפרלמנט הציגו תמונה מפתיעה. מפלגות השמאל, המאוחדות תחת הברית "החזית העממית החדשה" (NFP), גרפו ניצחון משמעותי והן צפויות להחזיק במספר המושבים הרב ביותר באסיפה הלאומית.
הערכות ראשוניות מצביעות על כך שה-NFP יזכה בין 170 ל-190 מושבים, מה שמספיק כדי להפוך אותו לגוש הגדול ביותר בפרלמנט. ניצחון זה מפתיע, שכן רבים צפו שהימין הקיצוני, בהובלת מפלגת "האיחוד הלאומי" (RN) בראשות מרין לה פן, יזכה בהישגים משמעותיים.
למרות זאת, RN וחבריה סיימו במקום השלישי, עם צפיית זכייה ב-135 עד 155 מושבים. קואליציית "יחד" (Ensemble) של הנשיא עמנואל מקרון ספגה מכה קשה, ותזכה ככל הנראה רק ב-150 עד 170 מושבים.
תוצאות אלו מעמידות את צרפת בפני פרלמנט תלוי, ללא רוב ברור לאף גוש. משמעות הדבר היא שמקרון יצטרך לנהל משא ומתן עם מפלגות האופוזיציה, ובהן מפלגות השמאל, במטרה להרכיב ממשלה קואליציונית.
זוהי התפתחות דרמטית בפוליטיקה הצרפתית, שכן עד כה נהנה מקרון מרוב נוח בפרלמנט. כעת, הוא יצטרך להתפשר על עקרונותיו ולשתף פעולה עם מפלגות בעלות אג'נדה שונה משלו, דבר שעלול להוביל לאתגרים רבים.
הנשיא עמנואל מקרון זימן בחירות בזק שלוש שנים לפני סיום כהונת הפרלמנט הנוכחי, לאחר שהקואליציה שלו ספגה תבוסה קשה בבחירות האירופיות ב-9 ביוני. בסיבוב הראשון, ב-30 ביוני, מפלגת הימין הקיצוני "האיחוד הלאומי" (RN) בראשות מרין לה פן זכתה ב-33.35% מהקולות, והתייצבה כמובילה.
עם זאת, ימין קיצוני זה לא הצליח להפוך את ההובלה לרוב מוחלט של מושבים בסיבוב השני. זאת בעקבות הקמת "החזית הרפובליקנית", קואליציה של מפלגות מרכז ושמאל, שנועדה למנוע מה-RN לעלות לשלטון.
במהלך השבוע שבין שני הסיבובים, למעלה מ-200 מועמדים, רובם משמאל ומרכז, פרשו מהמרוץ לטובת מועמדים בעלי סיכוי גבוה יותר לנצח את ה-RN.
הקמפיין הסופי התאפיין בביקורת נוקבת כנגד ה-RN, בעקבות התבטאויות גזעניות ואנטישמיות שהשמיעו רבים ממועמדיה. למרות זאת, רבים מהם נבחרו לפרלמנט, מה שמסמן עלייה משמעותית בכוח הימין הקיצוני.
מפלגות שמביאות מהגרים מוסלמים קראו לעצמם בשם של ארגון מוסלמי "החזית העממית"