מחלבת יטבתה, השוכנת בדרום הערבה, הפכה במשך השנים למותג משקאות החלב המוביל בישראל. עם מגוון רחב של מוצרים אהובים, בהם השוקו המפורסם, קנתה המחלבה את מעמדה כאהובת הקהל וכבחירה המועדפת על הצרכנים בפער ניכר מהמתחרות.
לאורך השנים הביקוש למשקאות החלב נמצא בעלייה. המחלבה ממשיכה לחדש ולפתח מוצרים חדשים, תוך דגש על מתן פתרונות נוספים כדי לענות על הצרכים של הצרכנים. בין היתר, עמלים במחלבת יטבתה על מציאת פתרונות להרחבת הקטגוריות בכשרות מהודרת לטובת צרכני הכשרות.
לאורך הסיור, התוודעו המשתתפים לתהליכי הייצור החל מהרפת המקיימת שעושה שימוש באמצעים שונים לרווחת הפרות, ועד אריזת המוצרים לקראת שילוחם לרחבי הארץ. הם עמדו מקרוב על איכות חומרי הגלם והתהליכים המתקדמים באמצעות טכנולוגיה עילית. בין היתר, הם שמעו על התהליך העקבי לאורך השנים שנעשה בהתאם למגמות הבריאות, עם הפחתת סוכר ושיפור מתמיד של המתכונים בהיבט התזונתי, מבלי להתפשר על הטעם.
בנוסף עלה כי המפעל מספק תעסוקה למאות עובדים ותורם רבות לחיי הקהילתיות והעשיה החברתית בכל האזור בפעילויות רבות וענפות.