בשעות הבוקר של יום רביעי, זועזעה טהראן מההתנקשות באיסמעיל הנייה, מנהיג בכיר בתנועת חמאס. האירוע, שהתרחש בלב הבירה האיראנית, עורר גל תגובות חריפות מצד בכירי המשטר. גורמים רשמיים באיראן מיהרו להאשים את ישראל במעשה, תוך הבטחות לנקמה ו"גמול" על הפגיעה באורח הבכיר.
המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, הגיב בחריפות ואמר כי "המשטר הציוני הפלילי והטרוריסטי סלל את הדרך לענישה חמורה לעצמו". הוא הדגיש את מחויבותה של איראן להשגת צדק עבור הנייה. במקביל, משמרות המהפכה האיראניים (IRGC) פרסמו הצהרה המבטיחה "תגובה קשה וכואבת" מצד "חזית ההתנגדות", תוך רמיזה למעורבות אפשרית של בעלות בריתה של איראן באזור.
הנסיבות המדויקות של ההתנקשות עדיין לא ברורות, אך דיווחים ראשוניים מצביעים על שימוש ברקטה או מזל"ט שפגעו במעונו של הנייה. אירוע זה מעלה שאלות קשות לגבי יכולתה של איראן להגן על אורחיה הבכירים, במיוחד לאור העובדה שההתנקשות התרחשה יום לאחר השבעתו של הנשיא החדש, מסעוד פז'קיאן, תקופה שבה אמצעי האבטחה אמורים להיות מוגברים.
תגובות נוספות הגיעו מבכירים איראנים, ביניהם סגן הנשיא הראשון, מוחמד רזא עארף, שטען כי ההתנקשות נועדה ליצור משבר חדש באזור ולסבך את יחסיה הבינלאומיים של איראן. יו"ר הפרלמנט, מוחמד באג'ר חליבאף, הבטיח כי "איראן וחזית ההתנגדות לא יתעלמו מדמו של איסמעיל הנייה", בעוד שר החוץ לשעבר מוחמד ג'וואד זריף הצהיר כי האירוע רק יחזק את נחישותה של איראן לתמוך במאבק הפלסטיני.
האירוע הדרמטי השפיע גם על הכלכלה האיראנית, כאשר המטבע המקומי, הריאל, איבד מערכו באופן מיידי. שער החליפין עבר את רף ה-600,000 ריאל לדולר, לאחר תקופה ארוכה של יציבות יחסית. תגובות ברשתות החברתיות באיראן שיקפו ביקורת על חולשתו הנתפסת של המשטר בהגנה על אורחיו הבכירים.
בעוד שישראל נמנעת בדרך כלל מתגובה לפעולות המיוחסות לה בחו"ל, ההתנקשות בהנייה מזכירה מבצעים קודמים שיוחסו למוסד הישראלי. האירוע מעלה שאלות לגבי יכולתה של איראן להגן על שטחה ועל האורחים החשובים שלה, ומציב אתגר משמעותי בפני הנהגתה החדשה של המדינה.
כן יאובדו כל אוייבך ה', תודה לה' שנתן סייעת דשמייא לצה"ל ולמקבלי ההחלטות!