ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה לצה"ל להיערך לחלוקת סיוע הומניטרי ברצועת עזה, במקום הארגונים הבינלאומיים שפעלו בשטח עד כה, כך פרסם הכתב ניר דבורי בחדשות 12. הנחיה זו, בשילוב עם דבריו של נתניהו במסיבת עיתונאים אודות הצורך בנוכחות צבאית ישראלית בציר פילדלפי, מעלה השערות כי ישראל מתכננת להטיל ממשל צבאי ברצועה.
בעקבות ההנחיה, צה"ל החל בתכנון מפורט של מבצע חלוקת הסיוע ההומניטרי, כולל היבטים לוגיסטיים ומבצעיים, וקביעת סדר הכוחות שיועסקו במשימה. עם זאת, הרמטכ"ל הרצי הלוי הביע התנגדות למהלך בדיונים שהתקיימו לאחרונה, בטענה כי הדבר מסכן את חיילי צה"ל שלא לצורך. לדבריו, חלוקת סיוע הומניטרי היא תפקידם של ארגונים בינלאומיים ולא של הצבא.
סוגיית מעורבות צה"ל בחלוקת סיוע הומניטרי עלתה לדיון בעבר, וכעת נבחנת מחדש. גורמים המעורים בפרטים הביעו חשש מפגיעה אפשרית בחיילים במהלך חלוקת מצרכים בסיסיים כמו שקי קמח. בנוסף, עולות שאלות משפטיות בנוגע לשליטה על ציר פילדלפי, שכן היא עשויה להתפרש כנטילת אחריות על רצועת עזה כולה על פי החוק הבינלאומי. הערכות במערכת הביטחון מצביעות על כך שהפעלת ממשל צבאי ברצועה תעלה לישראל כ-40 מיליארד שקלים בשנה.