קהל אלפים השתתף בהלווית האדמו"ר הגה"צ רבי אליהו אבוחצירא זצוק"ל, משיירי כנסת הגדולה, שריד לדור דעה, תפילתו הייתה זכה וברה וקיבל את ייסוריו באהבה רבה, מזרע קודש לשושלת צדיקים מגזע אראלים ותרשישים, פאר מקדושים, זקן רבני ואדמו"רי משפחת אבוחצירא שכיהן מלפנים כרבה הראשי של 'נצרת' ורב ק"ק "משכנות שמואל" באשדוד שהשיב את נשמתו הטהורה והוא בן צב' שנים.
רבי אליהו זצ"ל היה מדמויות השושלת של משפחת רבני ואדמו"רי אבוחצירא זצוק"ל. נולד בארפוד שבמרוקו בשנת תרצ"ב לאביו רבי שמואל אבוחצירא זצוק"ל, שהיה נכדו של האדמו"ר רבי אהרן אבוחצירא זצ"ל נינו של האדמו"ר הקדוש ה'אביר יעקב' זצוק"ל זיע"א, אמו הייתה נכדת האדמו"ר רבי מסעוד אבוחצירא כך שהאדמו"ר היה בן דודו ואחיינו של סידנא בבא סאלי זצ"ל, בבית גדול זה, של אנשי תורה, יראה, חסידות, ובעלי אמונת חכמים גדל, ומשם שאב קדושה, צניעות, עבודת ה' ויראת שמים.
בצעירותו התמנה על ידי האדמו"ר סידנא בבא מאיר זצ"ל ללמד בתלמוד תורה המקומי. הוא הוסמך לשוחט ובודק על ידי ה'בבא סאלי' ובנו ה'בבא מאיר'. עם השנים היה לתלמידם ונקשר עמהם בעבותות אהבה וזכה לקרבה נדירה ומיוחדת בכל עת שהיה בא לשחר את פניהם במעונם, לאחר שראוהו שהוא גדול בתורה בקדושה ובטהרה האדמו"ר רבי מאיר אבוחצירא זצ"ל העניק בידו כתב סמיכה וכן התכתב עימו מס' פעמים שבכל פעם כתב מס' שורות של תוארים גדולים והערכת כבוד לרבי אליהו זצ"ל שהיה אוהבו ומחבבו עד מאוד.
בשנת תשכ"א עלה לארץ ישראל והתגורר בעיר רמלה, שם היה מקורב לשא"ב האדמו"ר הרה"צ רבי יצחק אבוחצירא ה'בבא חאקי' זצ"ל. בישראל הוסמך לרבנות על ידי הרבנים הראשיים לטבריה, הגאונים רבי מאיר ועקנין ורבי רפאל הכהן קוק זצ"ל, על ידי בית הדין בתל אביב בראשות הגאון רבי רפאל עבו זצ"ל אב"ד תל אביב. בשנת תשכ"ה אף הוסמך על ידי הרבנים הראשיים לישראל הגאון רבי יצחק נסים והגאון רבי איסר יהודה אונטרמן זצ"ל.
בכ"ב בטבת תשל"ב התמנה לכהן כרבה הספרדי של העיר "נצרת" כיום נוף הגליל, לצידו של הרב המקומי האשכנזי הרה"ג ר' פנחס מילר זצ"ל שם כיהן כרב העיר ורבים השיב מעוון. באותם שנים זכה לביקורו של מרן רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל כשאירחו בביתו כאשר כיהן כרב הראשי לישראל, ביקור מיוחד זה הותיר רושם עצום אצל מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל אשר גם לפני כ-16 שנה כשרבי אליהו ביקר אצל מרן זצוק"ל הזכיר לו ביקר זה.
לאחר צאתו לגמלאות, עבר לעיר אשדוד, שם זכה להקים בית כנסת ובית מדרש ועמד בראש קהילת קודש "משכנות שמואל" ברובע יב' שהוקמה על שם אביו הרה"ק רבי שמואל אבוחצירא זצוק"ל.
באשדוד רבים היו משחרים לפתחו לקבלת ברכה ועצה כמי שנודע כזקן אדמו"רי משפחת אבוחצירא. כמידי שנה בלג' בעומר היה עורך את ההילולא לאביו האדמו"ר רבי שמואל אבוחצירא זצוק"ל בהשתתפות המונים, ובסעודה זו היה נוהג לברך להשפיע שפע ישועות על כל המשתתפים.
במשך שנים היה לומד קבוע בעיון טור ושלחן ערוך וגמרא יחד עם חברותות באולם הקטן שע"י בית מדרשו בחדר צדדי, כדי שלא יפריעוהו אנשים לקבלת ברכות, והיה לומד בעיון רב מידי יום ביומו עד לשנים בהם נחלש ביותר.
היה מקפיד לטבול במקוה טהרה במסירות נפש, למרות הקושי הגדול שהיה לו והיה נוסע מביתו לרובע ז' לטבול לקראת שבת המלכה כאחד האדם באופן פשוט, האנשים במקום היו מספרים כשהיה יוצא משערי המקוה, פניו היו זוהרים כפני מלאך, כשהוא לבוש בג'לבייה כמנהג רבני אבוחצירא כשראשו כולו מכוסה וכך שהיה צועד עד למכונית, רבים היו ניגשים לקבל את ברכתו שהיה מברך בנחת ובנועם תוך כדי שתמיד היה אומר, אתם בני תורה והתורה היא המעלה הגדולה ביותר, ידוע היה במיוחד שהיה מחבב בני תורה ובני ישיבות שהיה רואה בכל הזדמנות.
קירבה וידידות מיוחדת היה לרב זצ"ל עם יו"ר המועצה הדתית הרב עובדיה דהן מאז שנתמנה לתפקידו לפני כ14 שנים, זכה לפקוד ביתו פעמים רבות ולקבל ממנו עצה ותושיה עם ברכות רבות. בכל פעם שבמועצה הדתית הקימו מקוה טהרה, הרב זצ"ל היה מוזמן הראשון והיה משתדל בכל כוחותיו להגיע ולהשתתף בהנחת אבן הפינה ואף חתם על מגילת היסוד, תוך כדי שהרעיף ברכות על כל המסייעים בהרחבת גבולות הקדושה והטהרה בעיר ובראשם הרב עובדיה דהן.
כך גם לפני החגים ומועדי ישראל, הרב עובדיה דהן היה עולה לפקוד את מעונו ולקבל את ברכתו, הרב זצ"ל היה שואל ומתעניין על פעולות המועצה הדתית, הרב דהן היה מציג בפני הרב זצ"ל את הפעולות הברוכות בכל התחומים, בכשרות במקוואות טהרה בעירובין בנישואין ובבית העלמין, תמיד היה שמח ומברך, "תמיד תראו ברכה והצלחה בכל מעשי ידיכם, בזכות אבותינו הקדושים" ובענוותנותו הגדולה לא פעם, ביקש את ברכתו של הרב עובדיה דהן לנוכח הזכויות הרבות בה זוכה בפעולות החשובות בהרחבת גבולות הקדושה והטהרה בעיר.
במשך השנים פקדו את ביתו גדולי תורה רבים שהגיעו לבקרו ולהתבשם מדברי תורתו ועדויות על מנהגיהם והליכותיהם בקודש של רבני המשפחה זצוק"ל שזכה להיות במחיצתם, בין המבקרים היו מרן הראש"ל הגר"ש עמאר, האדמו"ר רבי ברוך אבוחצירא, הגר"א חפוטא ר"י הרמב"ם ועוד שורה של גדולי תורה ורבנים חשובים.
בין מתפללי בית הכנסת, נמנה ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי שאף הוא משושלת משפחת רבני אבוחצירא הקדושים, בכל תפילה ובפרט בשבתות ראש העיר ד"ר לסרי, היה זוכה לברכתו של הרב זצ"ל והיה משתתף בכל השמחות אצל ראש העיר. בבחירות האחרונות לרשות המקומית, הרב זצ"ל היה חלש מאוד, ראש העיר פקד את ביתו על מנת לקבל את ברכתו, זה היה סמוך להילולת אביו הרה"ק רבי שמואל זצוק"ל, הרב זצ"ל הושיבו לידו הניח את ידו על ראשו ובירכו, "תראה ברכה בכל מעשי ידיך ואתה תמשיך להיות ראש העיר בזכות אבותינו הק'".
ראש העיר התרגש מאוד לקבל ברכה חשובה ויקרה זו, על אף החולשה הרבה של הרב זצ"ל שכבר זמן רב לא יצא מפתח ביתו. ד"ר לסרי בירך בחזרה את הרב אבוחצירא בברכת, אורך ימים ושנות חיים יוסיפו לך, מתוך בריאות ורפואה שלמה.
לאחר מכן נקרא לשבת בסמוך לשולחנו של הרב זצ"ל, שם הוכן כיבוד של מיני ברכות וגם שם התברך. קודם שיצא, נקרא שוב ראש העיר לחדרו של הצדיק רבי אליהו אבוחצירא ובירכו שוב במילים: "תראה ברכה, תאריך ימים ואתה הוא ראש העיר שלנו כל הזמן". בשלב זה העניק לראש העיר חפץ קדוש ומיוחד מאוד שזה יהיה לו סגולה להלחה, ובאופן מיוחד ביקש הרב להעביר לד"ר לסרי שני נרות מההילולא של אביו הקדוש רבי שמואל זצוק"ל שידליק בביתו לברכה ישועה ורחמים.
בשנה האחרונה מצב בריאותו ידע עליות ומורדות, בחודש סיון האחרון, היה במצב קשה מאוד ורק בזכות התפילות של עם ישראל חזר לבריאותו שוב כשהוא חלש ביותר. בשבוע האחרון חלה הידרדרות נוספת במצב בריאותו, בהיכלי התורה והישיבות נקראו להתפלל לרפואתו, בליל שישי האחרון המרא דאתרא הגה"צ רבי חיים שמעון פינטו שליט"א ערך תפילה בחצות לילה וברכת מי שבירך עבורו, מצבו התייצב מעט. אך למגינת לב, אתמול (ראשון) בבוקר לקראת השעה 7 בבוקר, נצחו אראלים את המצוקים והשיב את נשמתו הטהורה לבוראו כשקראו לידו הנאספים "שמע ישראל".
בתוך זמן קצר פשטה השמועה המצערת, ורבים הביעו כאב וצער על פטירתו. הרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית מיד לקח לעצמו לארגן את כל סידורי הלוויה שיטמן בבית העלמין באשדוד בחלקה שרכש עוד בחייו ליד רבני העיר הותיקים הגה"צ רבי סעדיה אריבי זצ"ל והגה"צ רבי שמעון כהן זצ"ל.
במסע הלוויה שהתקיים בצהריים השתתפו כל אדמו"רי ורבני משפחת אבוחצירא שנשאו דברי הספד וביכו את האובדן הגדול. את מסכת ההספדים פתח הרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית שארגן את הלוויה ואמר את הקדיש. אחריו נשאו דברים: האדמו"ר רבי ברוך אבוחצירא, מרן הראשון לציון הגרש"מ עמאר, הרה"ג רבי יוסף שיינין, ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, האדמו"ר רבי יחיאל אבוחצירא רבה של רמלה, האדמו"ר הרה"צ רבי דוד אבוחצירא מנהריה, הרה"צ רבי דוד אבוחצירא רבה של יבנה, הרה"ג ר' דוד אבוחצירא רב שכונה קרית אליעזר בחיפה, מ""מ הרה"ר"מ נשיא בית הדין הגדול, הדיין הגר"מ עמוס, הרה"ג רבי מאיר אבוחצירא רב שכונה הסיטי ורב ק"ק "תפארת רפאל", הרה"צ רבי יוסף טולידאנו רבה של גבעת זאב וחתנו של סידנא בבא מאיר זצוק"ל, הרה"צ רבי שמעון אבוחצירא רו"מ "נר יצחק", הגר"א יהודיוף נכד סידנא בבא סאלי זצוק"ל הרה"ג רבי משה אמסלם אב"ד אשדוד, חתנו נעים זמירות ישראל ר' אברהם אפינג'אר, ונכדו אליה אפינג'אר שהיה מסור לסבו האדמו"ר זצוק"ל.
לאחר בקשת המחילה ואמירת הקדיש יצא מסע הלוויה לחלקת הרבנים, שם נטמן לצד הרבנים הגה"צ רבי סעדיה אריבי זצ"ל והגה"צ רבי שמעון כהן זצ"ל בחלקה שרכש כבר עוד בחייו.
הותיר אחריו דור ישרים מבורך, זרע ברך ה', את רעיתו הצדקנית תבלחט"א, את בתו היחידה הנשואה לרבי אברהם איפנג'ר ראש קהילתו באשדוד, ואת נכדיו רבי שמואל ורבי אליה, נכדים ונכדות, ההולכים בדרך ה' בני תורה, זרע קודש אשר ברך ה' אשר הולכים בדרך התורה והמצוות.
יושבים שבעה באולם שע"י בית הכנסת "משכנות שמואל" רחוב אייר 2 רובע יב' אשדוד.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.