בואו נדבר על כנאפה
כנאפה הוא אחד הקינוחים הכי טעימים שיצא תחת ידיו של המטבח הערבי. מדובר בשילוב של שערות קדאיף עם חמאה מומסת שעוטפת היטב את כל השערות. לאחר מכן יש לשטח שכבה של שערות על גבי מחבת או תבנית ולהוסיף גבינה. הגבינה המסורתית נקראת גבינה נבלוסית, שהיא גבינה לבנה חצי קשה שמקורה בעיר שכם. מעל הגבינה מוסיפים שכבה נוספת של שערות הקדאיף ומבשלים על הגז או אופים בתנור. הגבינה נמסה בין שתי שכבות הקדאיף ולאחר שהיא מוכנה נהוג למזגו עליה בנדיבות סירופ של מי סוכר. רגע לפני ההגשה מעטרים אותה עם פיסטוק קצוץ ויש מי שגם מוסיף גלידה.
אם אתם רוצים לשדרג את יצירת המופת הזו, תוכלו להכניס יחד עם הגבינה שילוב של פירות כמו תאנים, שיעניקו לכנאפה טעמים עשירים ומתקתקים יותר. כמובן שתוכלו לעטר אותה עם פירות טריים מבחוץ כמו ענבים, נקטרינה, מנגו, מלון ואפרסק, וליהנות מהקינוח החם והמתוק לצד שלל פירות טריים.
מי שרוצה להעניק לה טעמים אחרים מוזמן להכין רטבים שונים כמו רוטב שבו יש פיסטוק או שילוב של אגוזי לוז טעימים בתוך גנאש של שוקולד עשיר שיחליף את מי הסוכר. גם רוטב שיש בו דבש וקינמון יכול להחמיא לטעמי הכנאפה המוכרת ולהעניק לה גוון טעם שונה לחלוטין אך עדין וטעים במיוחד.
מי שרוצה להתנסות בשילוב של גבינות אחרות יכול לשלב גבינת עיזים עם גבינת מוצרלה לקבלת טעמים דומים למקור, אך טעימים לא פחות. ומי שרוצה לקחת את הכנאפה לרמה הבאה מוזמן להכניס לתוכה גבינת מסקרפונה עם מעט תמצית וניל ולהפוך את הכנאפה למיוחדת ממש.
ומה לצד הכנאפה?
מכיוון שעסקינן בקינוחים מהמטבח הערבי, נמליץ לכם להגיש לצד הכנאפה המשודרת ממיטב הקינוחים המתוקים עם שדרוגים קלים. כך לדוגמה תוכלו להגיש בקלאווה מסורתית שממולאת באגוזים טעימים או פיסטוקים טחונים שעטופים ברכותו של בצק פילו שגם הוא רווי בסירופ סוכר. מי שרוצה טעמים קצת יותר אותנטיים יכול להגיש את הבקלוואה עם מי ורדים או מי זהר ומי שרוצה להקפיץ את הטעמים למחוזות חדשים יכול להגיש אותה עם רוטב של סילאן ורימונים.
עוגיות מעמול גם הן יכולות להיות נהדרות לצד הכנאפה. תוכלו להתענג על עוגיות שמתמוססות בפה ומשאירות טעם נהדר של תמרים ואגוזי מלך טחונים, או במילויים אחרים כמו תאנים, שקדים או פיסטוקים. מי שרוצה לשדרג את טעמי המעמול יכול להגיש אותם עם מילוי של שוקולד, חלווה או בכלל ממרח חרובים ולתת לעוגייה הזו פרשנות משל עצמו.
גם עוגת הבסבוסה המסורתית היא עוגה טעימה שנהוג להכין מקמח סמולינה ולפעמים מאבקת קוקוס שמושרית במי סוכר ומעל חלקה העליון נהוג להניח שקד מולבן לעיטור. בגרסה שלכם תוכלו להוסיף אל תערובת הבסבוסה מעט גרידת לימון או גרידת תפוז ולקבל טעמי הדרים נפלאים בתוכה. תוכלו למזוג עליה רוטב של דבש וקינמון, מיץ תפוזים טרי, תה קמומיל ומי שרוצה לתת לה טוויסט אמיתי יכול לשלב בה אבקת מאצ'ה ולהעניק לה גוון ירקרק ויפה ולהגיש אותה עם פיסטוקים קצוצים במקום שקד מולבן.