מארחת ועידת האקלים העולמית (COP29) אזרבייג'ן הציגה ביום שלישי סדרת יוזמות חדשות לקראת הפסגה המתוכננת לנובמבר. מהלך זה נועד להתגבר על המבוי הסתום במשא ומתן על מימון פעולות אקלים.
האתגר המרכזי של COP29 (Conference of the Parties 29) הוא להגיע להסכמה על יעד מימון חדש שיסייע למדינות מתפתחות בהתמודדות עם שינויי האקלים. לאור הקושי בהתקדמות בנושא זה, הציעה נשיאות הוועידה יותר מתריסר יוזמות צד שאינן דורשות משא ומתן בין-מפלגתי.
מוכתר באבייב, שר האקולוגיה של אזרבייג'ן ונשיא הוועידה המתחלפת, הסביר כי יוזמות אלו מנצלות את "כוח הכינוס של COP והיכולות הלאומיות של המארחים ליצירת קואליציות וקידום התקדמות". יוזמות וולונטריות מסוג זה נפוצות בפסגות COP, אך הן נפרדות מהמשא ומתן הרשמי המוביל להסכמים מחייבים.
בין היוזמות המרכזיות שהוצגו: הקמת קרן לפעולה אקלימית עם תרומות וולונטריות ממדינות וחברות מפיקות דלק מאובנים, הפחתת פליטות גזי חממה ממגזר התיירות, הגדלת יכולת אחסון אנרגיה, ויצירת שוק גלובלי למימן נקי (הידרוגן המופק ללא פליטות פחמן).
אזרבייג'ן, המסתמכת רבות על דלקים מאובנים, צפויה לתרום את התרומה הראשונה לקרן החדשה. בנוסף, הוצעה "הפוגת COP" במטרה להשהות סכסוכים במהלך הפסגה.
מה זה מאובנים?