הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין העלה את רמת המתיחות הבינלאומית בהצהרה מאיימת כלפי המערב. בדבריו, הזהיר פוטין כי רוסיה עשויה לשקול שימוש בנשק גרעיני במקרה של פגיעה בה באמצעות טילים קונבנציונליים. יתרה מכך, הנשיא הרוסי הדגיש כי כל תקיפה על רוסיה בתמיכת מעצמה גרעינית תיחשב כמתקפה משותפת.
מומחים מעריכים כי לרוסיה, יורשת הארסנל הגרעיני של ברית המועצות, יש כיום את מאגר הנשק הגרעיני הגדול בעולם. על פי נתוני פדרציית המדענים האמריקאים (FAS), פוטין שולט בכ-5,580 ראשי נפץ גרעיניים. מתוך מספר זה, כ-1,200 ראשי נפץ נחשבים לישנים אך רובם עדיין שמישים, בעוד שכ-4,380 מאוחסנים עבור שימוש מבצעי פוטנציאלי.
הפריסה הנוכחית של הנשק הגרעיני הרוסי כוללת 1,710 ראשי נפץ אסטרטגיים מבצעיים. מתוכם, כ-870 מותקנים על טילים בליסטיים יבשתיים, כ-640 על טילים בליסטיים המשוגרים מצוללות, וכ-200 נמצאים בבסיסי מפציצים כבדים. היקף זה של נשק גרעיני מעניק לרוסיה את היכולת התיאורטית להשמיד את העולם מספר פעמים, יכולת דומה לזו של ארצות הברית.
חשוב לציין כי במהלך המלחמה הקרה, מאגר הנשק הגרעיני של ברית המועצות הגיע לשיא של כ-40,000 ראשי נפץ, בעוד שארצות הברית החזיקה בשיא של כ-30,000 ראשי נפץ.
דוקטרינת הגרעין הרוסית, שפורסמה בשנת 2020, מגדירה את התנאים בהם נשיא רוסיה ישקול שימוש בנשק גרעיני. על פי מסמך זה, השימוש בנשק גרעיני ייתכן כתגובה למתקפה באמצעות נשק גרעיני או נשק אחר להשמדה המונית, או במקרה של שימוש בנשק קונבנציונלי נגד רוסיה כאשר עצם קיומה של המדינה נמצא בסכנה ממשית.
הצהרותיו האחרונות של פוטין והנתונים על היקף הארסנל הגרעיני הרוסי מדגישים את המתיחות הגוברת בזירה הבינלאומית ואת הסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בהסלמה של עימותים בין מעצמות גרעיניות.
וגם את זה יהודי המציא