אירוע מיוחד התקיים לאחרונה בשגרירות ישראל ביפן, במסגרת ביקור משלחת מארגון קדם. המשלחת, שכללה 22 מנהלים כלליים ואנשי עסקים חשובים, הגיעה ליפן לרגל השנה החדשה ויום הכבוד לזקן הנהוג במדינה זו.
קדם הוא האיגוד לקידום קהילות דיור למבוגרים בישראל. הארגון שהוקם לפני כ-40 שנה, מייצג אל מול מוסדות השלטון מעל 230 בתי אבות, דיורים מוגנים ומוסדות סיעוד, ועוסק בין השאר גם בפיתוח מקצועי של הענף בארץ, יצירת שותפויות ועוד.
האירוע נערך בנוכחות שגריר ישראל ביפן, מר גלעד כהן, לצד עשרות מנהלים בכירים מחברות טכנולוגיה יפניות והנספחות הכלכלית של ישראל. מטרת המפגש הייתה לחזק את הקשרים בין המדינות ולקדם פיתוח טכנולוגיות ורובוטיקה שיסייעו בטיפול ובמתן שירותים לאוכלוסייה המבוגרת.
במהלך האירוע, מר נחי כץ, מנכ"ל ארגון קדם, הציג סקירה מקיפה על עתיד טכנולוגיות הזקנה. בנוסף, התקיים פאנל מרתק בהשתתפות נציגים יפנים וישראלים, בהובלת הנספח הכלכלי, מר דניאל קולבר.
לצד אירוע זה, חברי המשלחת, בהובלת מזכיר הממשלה לשעבר צביקה האוזר, קיימו סיורים מקצועיים בחממות טכנולוגיות, קהילות דיור לזקנים ותערוכות רובוטיקה. כמו כן, נערכו פגישות עם נציגי הממשל היפני האחראים על תחום הזקנה.
מר נחי כץ, מנכ"ל קדם, הדגיש את חשיבות הביקור: "יפן היא המדינה המזדקנת ביותר בעולם, המתמודדת עם אתגרים שמדינת ישראל תפגוש בעתיד הקרוב. הזדקנות האוכלוסייה היא אתגר שאף מדינה לא תוכל להתמודד איתו כלכלית, בריאותית וחברתית ללא שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ורובוטיקה. לכן, היה חשוב לנו ללמוד ולהביא לארץ טכנולוגיות שכבר נמצאות בשימוש."
כץ הוסיף: "מנגד, למדינת ישראל יש מערכת ענפה של מעל 5,000 ארגונים וחברות העוסקות בפתרונות טכנולוגיים לאוכלוסייה המבוגרת. זה אך טבעי שיתקיים שיתוף פעולה בינלאומי עמוק ופורה בין המדינות ושיתוף ידע מקצועי בתחום."
ביקור זה מהווה צעד משמעותי בקידום שיתוף הפעולה בין ישראל ליפן בתחום הטיפול באוכלוסייה המבוגרת, ומבטיח להניב פירות חשובים בעתיד לטובת שתי המדינות. הוא מדגיש את החשיבות שמייחסת מדינת ישראל לטיפול בקשישים ולשמירה על כבודם, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות לשיפור איכות חייהם.
המשלחת שבה לישראל עם תובנות רבות ורעיונות חדשניים, אשר בעזרת השם יתרמו לשיפור הטיפול באוכלוסייה המבוגרת בישראל ויסייעו בהתמודדות עם האתגרים הצפויים בתחום זה בשנים הבאות.