סוכנות הידיעות AP חשפה אתמול (יום חמישי) פרשה מטרידה הנוגעת לגיוס נשים אפריקניות צעירות לעבודה ברוסיה. על פי התחקיר, הנשים פותו באמצעות פרסומות ברשתות החברתיות שהבטיחו להן הזדמנויות תעסוקה מפתות באירופה, כולל כרטיס טיסה חינם ותגמול כספי.
תהליך הגיוס כלל השלמת משחק מחשב ומבחן אוצר מילים ברוסית. אולם, במקום ההכשרה המקצועית המובטחת בתחומי המלונאות וההסעדה, הנשים מצאו את עצמן ברפובליקה טטרסטן שברוסיה, עוסקות בהרכבת כטב"מים (כלי טיס בלתי מאוישים) מתוצרת איראן.
על פי עדויות שנאספו בתחקיר, הנשים נאלצו לעבוד שעות ארוכות תחת פיקוח מתמיד. הן דיווחו על הפרת הבטחות בנוגע לתנאי העסקתן, כולל שכר נמוך מהמובטח והיעדר ההכשרה המקצועית שהובטחה להן. יתרה מזאת, העבודה כללה שימוש בחומרים כימיים מסוכנים שגרמו לנזקים בריאותיים, כולל פגיעות עור חמורות.
הכטב"מים שהנשים הרכיבו מיועדים, על פי הדיווח, לשימוש בהתקפות על שטח אוקראינה. פרט זה מדגיש את ההיבט הגיאופוליטי של הפרשה, ומעלה שאלות אתיות חמורות לגבי ניצול עובדים זרים לצרכים צבאיים.
מקרה זה מאיר זרקור על תופעה מדאיגה של סחר בבני אדם וניצול עובדים, תוך שימוש בטכנולוגיות מודרניות לגיוס קורבנות פוטנציאליים. הוא גם מדגיש את הצורך בפיקוח מוגבר על פרסומות ברשתות חברתיות המציעות הזדמנויות עבודה בחו"ל, במיוחד כאלה הפונות לאוכלוסיות פגיעות.