בשביל המנה החגיגית והטעימה הזו תצטרכו לסדר את הרכיבים בסיר, לשגר אותם לבישול ארוך וזה הכל. התוצאה: נתח חזה בקר רך ועסיסי עם שאלוט וערמונים נימוחים. אז איך עושים זאת? וול דאן עם מתכון שלב אחר שלב.
- זמן הכנה 30 דקות
- רמת קושי קל
- בשרי
נתח מספר 3 שידוע בשמו האמריקאי "בריסקט" ובעברית – חזה בקר, מיועד לבישול ארוך כדי להתרכך והוא מעניק טעם עמוק ועשיר לכל מנה שתכינו ממנו. במהלך הבישול או הצלייה, הנתח מגיר נוזלים רבים, מה שהופך אותו בסופו של דבר לעסיסי במיוחד.
מרכיבים(6 מנות):
- נתח בריסקט במשקל 2 ק"ג מרשת קצביות 'וול דאן'
- 10-12 בצלי שאלוט שלמים, קלופים
- 1 כרישה, חתוכה למקטעים בינוניים
- 200 גרם ערמונים
- 2 כפות שמן, רצוי שמן זית
- 3-4 כפות רוטב ברביקיו מעושן
- 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן, צורבים את נתח הבשר במשך 2 דקות מכל צד ומוציאים אותו לצלחת נפרדת.
מוסיפים לסיר את הבצלים והכרישה, מתבלים בצ'ילי גרוס, פלפל שחור ומלח, יוצקים את רוטב הברביקיו, מוסיפים את הערמונים, מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות.
מחזירים את נתח הבשר לסיר, מוסיפים 3 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 4-5 שעות, עד שהבשר רך.