התקיפות של צה"ל ברובע דאחיה שבדרום ביירות בסוף ספטמבר פגעו מסתבר לא רק במפקדות צבאיות של חיזבאללה, אלא גם במרכזי כספים ובסניפים של "אל קרד אל חסן". דיווחים בכלי תקשורת בלבנון טוענים כי התקיפות כוונו ל"מוקדי אחסון המזומנים" של הארגון, דבר שהוביל לכך שחיזבאללה נכנס למה שמכונה "משבר פיננסי חמור". הפרופסור למדעי המדינה הילאל חשאן מאוניברסיטת ביירות הסביר כי "חיזבאללה מתמודד עם בעיה כלכלית חמורה מאוד. הם לא מצליחים לשלם את משכורות אנשיהם, שחלקם נאלצו לברוח מבתיהם, ויש להם בעיות חמורות באספקת מזון למשפחותיהם."
חוקרים מארצות הברית ולבנון טוענים כי כספו של ארגון הטרור חיזבאללה אוזל, זאת בעקבות התקפות צה"ל, הן מהאוויר והן במסגרת התמרון הקרקעי, הממוקדות במקורות המימון של הארגון. החוקרים הסתמכו על דיווחים שהתפרסמו בימים האחרונים בVOA, שהצביעו על כך שמקור המימון העיקרי של חיזבאללה – הבנק הלבנוני "אל קרד אל חסן" (AQAH), נפגע קשות מהתקיפות הישראליות, וגרם לארגון להיכנס למשבר כלכלי חריף.
"אל קרד אל חסן", הבנק שהוקם על ידי חיזבאללה בשנת 1982 כמוסד צדקה, נחשב לאחד ממקורות המימון המרכזיים של הארגון. הבנק, הפועל ללא רישיון בנקאי ממשלתי בלבנון, הוקם במטרה לספק הלוואות ללא ריבית לאוכלוסייה השיעית במדינה, ובמהלך השנים הפך למכשיר פיננסי מרכזי בידי חיזבאללה, שהשתמש בו להעברת כספים רבים ממדינות זרות כמו איראן ומקורות נוספים. עם זאת, הבנק נתקל במכשולים רבים מאז 2007, כאשר משרד האוצר האמריקני הטיל עליו סנקציות במסגרת הלחץ הבינלאומי על חיזבאללה. בשנת 2021 הוטלו סנקציות נוספות על שישה מעובדי הבנק, שבמהלך השנים העבירו מעל חצי מיליארד דולר למוסד זה באמצעות חשבונות אישיים בבנקים לבנוניים מורשים.
בנוסף, גורם בכיר לשעבר במשרד ההגנה של ארצות הברית, דיוויד אשר, חשף כי הרשתות הפיננסיות הגלובליות של חיזבאללה, כולל סחר והלבנת הון, ספגו פגיעות חמורות. "הארגון נמצא בבעיה עמוקה," אמר אשר. "בנוסף, לבנקים הלבנוניים שמספקים כסף לארגון יש חשש גובר להיות היעד הבא של ישראל."
מעבר לפגיעה ישירה במקורות הפיננסיים בלבנון, החוקרים מזהירים כי ישראל עשויה להפנות את כוחותיה נגד טיסות מזומנים שמגיעות מאיראן לנמל התעופה רפיק אל חרירי בביירות. דיוויד אשר ציין כי "הבנקים בלבנון יודעים שאם הם ימשיכו להעביר כספים לחיזבאללה, הם עלולים להיות המטרה הבאה של ישראל. האיראנים גם חוששים לשלוח מטוסים עמוסי מזומנים לביירות, מכיוון שישראל עשויה לתקוף את המטוסים האלו."
לדבריו, הבנקאים העשירים ביותר בלבנון, שיכולים להרשות לעצמם לטוס לחו"ל, כבר נמלטו לאירופה ולמדינות המפרץ מחשש להפוך למטרות תקיפה. "הבנקאים רואים שהרוח נושבת נגד חיזבאללה, והם לא רוצים להסתכן באובדן המיליונים שלהם," אמר אשר.
מעבר למשבר הכלכלי, ישראל ממשיכה לתקוף את מאגרי הנשק והתחמושת של חיזבאללה. לפי הערכות בישראל, לחיזבאללה נותרו רק כשליש מכמות הרקטות והטילים שהיו ברשותו לפני פרוץ המלחמה.
מזל שהאמריקאים עצרו אותנו לפני שמוטטנו את חיזבאלה… אין כמו ידידים טובים!