אחרי שנתיים רוויות בתהפוכות, יום הבוחר האמריקני הגיע והחל משעות הצהריים המוקדמות (שעון ישראל) מתקיימת ההצבעה ב-50 מדינות, המרכיבות את ארצות הברית.
המדינה הראשונה בה נפתחו הקלפיות היא וורמונט, ומשם התרחבו בהדרגה למדינות נוספות בחוף המזרחי, אולם מערכת הבחירות תגיע לשיאה בשעות הלילה, עם סגירת הקלפיות. קנטקי ואינדיאנה הן המדינות הראשונות בהן ייסגרו הקלפיות בשעה 01:00, לאחר מכן בשעה 02:00 הקלפיות נסגרות ב6 מדינות – כולל מדינת המפתח ג'ורג'יה. ב-02:30 הקלפיות ייסגרו בקרוליינה הצפונית וב2 מדינות נוספות. מעט מאוחר יותר, בשעה 03:00 נסגרות הקלפיות ב-17 מדינות, בהן מדינות "חגורת הברזל" הכוללות את פנסילבניה, שעשויה להכריע את הבחירות.
בשעה 03:30 הקלפיות ייסגרו בארקנסו, ב-04:00 ייסגרו הקלפיות ב15 מדינות נוספות בהן אריזונה, ויסקונסין ומישיגן, הנחשבות למדינות מפתח. ובשעה 05:00 ייסגרו הקלפיות בנבאדה ועוד 2 מדינות. ב-06:00 ייסגרו הקלפיות בחוף המערבי ומאוחר יותר, בשעה 07:00 ו-08:00 ייסגרו הקלפיות בהוואי ובאלסקה.
בשונה ממערכות בחירות אחרות, הפעם נדמה כי המערכת מסתיימת ללא כיוון ברור, זאת בשל הנתונים הצמודים יחסית בסקרי דעת הקהל והחשש בקרב גורמים שונים ממערכה שעלולה להסתיים שוב עם טענות לזיופים, כפי שהסתיימה מערכת הבחירות ב-2020. עיקר הקרב מתנהל במדינות המפתח, אולם יש השפעה לא מבוטלת גם לתוצאות הכלליות.
התחזית האחרונה של נייט סילבר מתוך 80,000 סימולציות מעניקה את הניצחון למועמדת הדמוקרטית קמלה האריס שזוכה ב-40,012 מקרים (50.01%) ואילו טראמפ מקבל תוצאה צמודה יחסית וזוכה ב-39,718 מקרים (49.65%). 270 התיקים הנותרים (0.34%) הסתיימו בתיקו. כלומר לפי התחזית של סילבר 271 אלקטורים להאריס, ו-267 לטראמפ, כשמספר הקסם הוא 270.
הסקרים האחרונים מציגים תמונה מעורבת: סקר “פורבס” מראה יתרון קל להאריס: 49% מול 48% לטראמפ, סקר NPR מציג פער משמעותי יותר לטובת האריס: 51% מול 47%. לעומת זאת, סקרי NBC ו-Emerson College מראים שוויון מוחלט של 49% לכל מועמד ואילו סקר YouGov וכך גם בניו יורק טיימס המציגים תיקו של 47% לכל מועמד. עם זאת, מגמת התמיכה בהאריס מראה סימני היחלשות. סקר ניו יורק טיימס-סיינה האחרון מצביע על ירידה ביחס לסקר הקודם מתחילת אוקטובר, שהראה יתרון של שלוש נקודות אחוז (49%-46%) לטובתה – תוצאות שהעיתון הגדיר כ”לא מעודדות” עבור המחנה הדמוקרטי.
נציין כי הסקרים הסופיים של 2024 מציגים מפת בחירות שהיא הצמודה ביותר מאז 1972 לפחות, כאשר האריס מקבלת 270 קולות אלקטורליים. בפעם הקודמת שבה הסקרים היו צפופים, הייתה זו מערכת בחירות של שנת ה-2000, בקרב בין גורג' בוש לאל גור, אולם על פי הסקרים, אל גור זכה ב- 281 קולות אלקטורים.
במטה האריס מעודדים יחסית מתוצאות הסקרים והמדדים בימים האחרונים, כפי שהאריס אמרה בעצמה במהלך עצרת הבחירות האחרונה שלה שנערכה בפילדלפיה: "המומנטום בצד שלנו. אנחנו אופטימיים ונרגשים באשר למה שאנחנו יכולים לעשות יחדיו. אנחנו יודעים שהגיע הזמן לדור חדש של מנהיגות באמריקה ואני מוכנה להציע את המנהיגות הזאת בתור הנשיאה הבאה של ארצות הברית של אמריקה".
דווקא במטה טראמפ, שהניצחון היה בכיסם על פי סקרי דעת הקהל, בעת שהמועמד מולו היה הנשיא המכהן ג'ו ביידן, דרוכים וחוששים מהפסד, שייקבע באופן סופית את ההפסד של טראמפ. במובן מסויים, בקרב אנשי טראמפ יש מי שמדבר על הבחירות הנוכחיות כאפשרות האחרונה לתקן את מערכת הבחירות הקודמת בהן הפסיד לביידן וטען לזיופים קשים, למרות שעד כה לא הוכחה כל טענה בנושא ולהיפך. בנאומו האחרון לפני הבחירות הנוכחיות, טראמפ שנזהר מכך כמעט לאורך כל המרוץ, האשים את יריביו הפוליטיים במעשי רמייה סביב הבחירות, אבל הבטיח שניצחונו יהיה הניצחון הגדול ביותר מבחינה פוליטית בתולדות ארצות הברית.
הבחירות הנוכחיות, עשויות להיות היסטוריות מכל מבט. אם האריס תיבחר כפי שהסקרים אכן חוזים, היא תהיה הנשיאה הראשונה בתפקיד ועוד כזו שקפצה מתפקיד סגנית הנשיא, תפקיד שנחשב למי שקובר את המועמדים. אם טראמפ ייבחר, הוא יעשה היסטוריה בכך שיחזור לתפקיד ממנו הודח ב-2020 ויהיה לנשיא השני בהיסטוריה האמריקנית ששב לתפקידו לאחר שהפסיד.
עבור ישראל, מערכת הבחירות הזו נחשבת לדרמטית במיוחד. הנשיא לשעבר טראמפ מוכר כאוהד ישראל מושבע וכמי שפעל לטובתה של ישראל, הכיר בירושלים כבירתה והכיר בריבונות הישראלית ברמת הגולן. עם זאת, במהלך הלחימה האחרונה, בצל הניסיונות לקרוץ לקול המוסלמי במישיגן ומדינות מפתח אחרות, טראמפ התבטא מספר פעמים על הצורך לסיים את המלחמה בלבנון ובעזה.
מנגד, המועמדת הדמוקרטית קמלה האריס, נחשבת לעוינת במיוחד עבור ישראל, כמי שלא שללה את האפשרות לאמברגו נשק על ישראל ופעלה רבות עם ממשל ביידן כדי להצר את צעדיה של ישראל במלחמתה בטרור. עם זאת, בימים האחרונים הרבתה האריס לנסות ולפסוח על שני הסעיפים, בכך שהבהירה כי היא עומדת לימינה של ישראל ותתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה. אמירות חשובות, אך במקביל להן פעלה האריס לא אחת נגד הממשלה הנוכחית ונגד ישראל בכלל.