ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את יו״ר הקואליציה, ח״כ אופיר כץ, להסיר את חוק המעונות מסדר יומה של הכנסת, הצפוי מחר.
כזכור, הצעת החוק נועדה למנוע את התעללות היועצת המשפטית בנשים החרדיות וביטול הסבסוד במעונות היום, בטענה שהחוק מעודד השתמטות, זאת כל עוד שאין חוק גיוס מתוקן. על פי ההצעה, מבחן הסבסוד יהיה על פי הורה אחד שעובד, ללא כל שיוך לאברכים או לחוק הגיוס.
בימים האחרונים החל קמפיין ארסי נגד הצעת החוק, בטענה שהיא נועדה לעקוף את חובת חוק הגיוס ו"תנציח את ההשתמטות". ראשון המורדים בקואליציה היה שר הקליטה אופיר סופר (הציונות הדתית) ואחריו גם רבים מחברי הכנסת הקולניים בליכוד, בהם השר ברקת, חבר הכנסת יולי אדלשטיין, חברי הכנסת דן אילוז ומשה סעדה ואחרים. גם בציונות הדתית התרחב המרד וחברי הכנסת אוהד טל ומשה סלומון, אמרו שיתנגדו להצעה ורק לאחר זמן מה הבהירו כי ההודעה לא יצאה על דעתם.
קידומה של הצעת החוק נועד לרצות את יו"ר אגודת ישראל, שר השיכון גולדקנופף שדרש את קידום חוק הגיוס עוד בטרם ההצבעה על התקציב, מהלך שבליכוד הבהירו כי לא יקרה. בתמורה לכך ניסו בקואליציה לקדם את חוק המעונות, אולם גם ההצעה הזו נתקלה בביקורת ציבורית שזכתה להיענות בקרב חברי הקואליציה שפועלים בחוסר אחריות ומעדיפים לפגוע בציבור החרדי פעם אחר פעם.
במהלך היום ניסו גורמים בליכוד להגיע להבנות עם ח"כ אייכלר, יוזם ההצעה, לדחות את ההצבעה עליה זאת בשל היעדר רוב, אולם אייכלר סירב לכך ואמר כי גם אם לא יושג הרוב הדרוש, ההצעה תעלה להצבעה ובמידה והיא תכשל, הנציגים החרדיים יעשו דין לעצמם ויהיו משוחררים ממחויבות קואליציונית.
בעקבות המרד, שמוכיח כי לנתניהו אין כל שליטה בקואליציה ואפילו לא בקרב חברי מפלגתו הזוטרים, נאלץ ראש הממשלה להנחות על הסרת הצעת ההצעה. ההודעה הפומבית שלא תואמה עם המפלגות החרדיות גרמה לזעם רב ולמתקפה נגד הליכוד: "ראש ממשלה שלא מסוגל לשלוט באחרון הח"כים שלו והקואליציה מתנהלת ללא בעל הבית, לא יכול לצפות לשיתוף פעולה איתנו".
על אף ההנחיה להסיר את הצעת החוק, יוזם ההצעה ח"כ אייכלר מסרב נכון לשעה זו למשוך את ההצעה ובסביבתו מבהירים כי ההצבעה תתקיים כמתוכנן.