תושבי האי הדרום קוריאני גנגווה מתמודדים בחודשים האחרונים עם מתקפה בלתי שגרתית מצד צפון קוריאה. במקום שימוש באמצעי לחימה קונבנציונליים, בחר המשטר הצפון קוריאני להפעיל מערכת של מגברי קול רבי עוצמה לאורך הגבול, המשדרים צלילים מטרידים במטרה לערער את שגרת חייהם של תושבי האזור.
האי גנגווה, הממוקם בשפך נהר ההאן בים הצהוב ובמרחק של כשני קילומטרים בלבד משטח צפון קוריאה, הפך למוקד עיקרי של המתקפה האקוסטית. תושבת האי, קים יון-סוק בת ה-56, מתארת כיצד השתנתה שגרת חייה מקצה לקצה: במקום קולות הטבע המוכרים של חרקים וציפורים, נאלצים כעת התושבים להתמודד עם רעשים מחרידים הכוללים צרחות אנושיות, קולות ירי, פיצוצים ומוזיקה מאיימת, במיוחד לאחר השעה 23:00.
מתקפת הרעש, שהחלה ביולי האחרון, מהווה נדבך נוסף בהסלמה המתמשכת ביחסים בין שתי המדינות. למרות שחלפו למעלה מ-70 שנה מאז מלחמת קוריאה (1950-1953), המדינות עדיין נמצאות טכנית במצב מלחמה בהיעדר הסכם שלום רשמי. לאחר תקופת התקרבות בתחילת שנות ה-2000, חלה הידרדרות משמעותית ביחסים, שהגיעה לשיאה לאחרונה עם הגברת ניסויי הטילים של צפון קוריאה, הידוק שיתוף הפעולה הצבאי שלה עם רוסיה, ושיגור אלפי בלוני תעמולה עמוסי פסולת לכיוון דרום קוריאה. המתיחות הגיעה לשיא כאשר המנהיג קים ג'ונג און הכריז על סיאול כ"אויבת ראשית" ואיים עליה במתקפה חסרת רחמים.