יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ יצחק פינדרוס החתים עשרות שרים וחברי וחברי כנסת על מכתב לנשיא, בבקשת חנינה לפלדשטיין ולנגד המילואים: "המציאות הנוכחית בחברה הישראלית מחייבת משנה זהירות. המשך ההליכים המשפטיים נגדם, מהווים איום ממשי על הלכידות החברתית בשעה קריטית זו למדינת ישראל.
בהתחשב בכוונותיהם הטהורות של הנאשמים שפעלו למען ביטחון מדינת ישראל, ובמסירותם יוצאת הדופן לעם ישראל, אנו קוראים לשקול הענקת חנינה מלאה וחד-פעמית לצעירים אלו", נכתב בבקשה.
בתוך כך, בבית המשפט המחוזי נערך היום דיון בבקשת הפרקליטות להאריך את מעצרם של יועץ ראש הממשלה אלי פלדשטיין וא' הנגד מאמ"ן, כשבמקביל נערכת מחוץ לאולם הפגנה בהשתתפות שרים וחברי כנסת שמחו על המשך מעצרם של השניים.
בערוץ 14 דווח מוקדם יותר כי עם הגעת פלדשטיין והנגד לבית המשפט ביקשו בני המשפחות לראות את יקיריהם, אך נציגי השב”כ ניסו למנוע זאת מהם. השופט עלאא מסארווה זעם על התנהלות השב”כ ופסק: “זה תחום הניהול שלי. המשפחה יכולה לראות ואף לדבר עם בנם”.
על פי הדיווח השב”כ טען כי מדובר באי הבנה שאירעה בשיחה טלפונית בין נציגי הפרקליטות לנציגי הארגון. לטענת הארגון, נציגיו כלל לא נכחו בדיון המדובר, והתנגדות למפגש לא הובעה מצידם בשום שלב. עם זאת, מהצלבת המידע עולה כי במהלך הדיון התקיימה שיחה טלפונית בין פרקליטת המדינה לבין אנשי שב”כ ושב”ס, בה נאמר על-ידה באולם כי השב”כ מתנגד למפגש עם המשפחה.
הדרישה המחוצפת של הפרקליטות, עוררה את זעמו של השופט, שהתערב בנושא והבהיר כי באולם הדיונים, רק לשופטים יש סמכות לקבל החלטות. בעקבות הדברים ולאחר פניה נוספת, השב”כ הבהיר כי השיחה אכן התקיימה, אך טען שההתנגדות שיוחסה להם נבעה מאי הבנה. לדבריהם, “הפרקליטות התייחסה לשאלה אחרת שהוצגה לשב”כ, ולא לנושא המפגש עם המשפחות”.
בתום הדיון השופט עלאא מסארווה החליט להאריך את מעצרם של פלדשטיין ו-א' וזאת עד להוראה אחרת, אולם הורה לאפשר קיום מפגשים ושיחות טלפוניות כמו לכל עצור.
אני לא מבין למה מחנה הימין לא עורך הפגנות ענק על המעצר הנפשע והבררני , אם הוא היה שמאלני , השמאל היה הופך את המדינה.
לאן הגענו? השופט הערבי יותר אנושי מהפרקליטות שלא מפסיקה להפיץ רוע.