0%
אחרי יותר מחודש:

שב"כ קבע: הדריסה בגלילות – פיגוע מכוון

החקירה מצביעה על כוונת המחבל לבצע פיגוע, למרות שלא נמצאו ממצאים בביתו המצביעים על תכנון מוקדם • מהדריסה נרצח בצלאל כרמי ונפצעו 32 בני אדם

יענקי גולדן
אין תגובות
שב"כ קבע: הדריסה בגלילות – פיגוע מכוון
זירת הפיגוע בגלילות. צילום: איתי רון/פלאש 90

אחרי יותר מחודש, שירות הביטחון הכללי קבע היום (א') כי הפיגוע הדריסה בגלילות היה פיגוע מכוון. זאת, למרות שבחקירת שב"כ לא נמצאו בביתו של המחבל, נהג המשאית, ממצאים שהעידו על תכנון מראש של פיגוע.

לאחר הפיגוע, התקיימה פעילות מודיעינית וחקירתית רחבה שכללה איסוף ראיות, ממצאים ותחקורים.

מכלל הבדיקות שביצעו שב"כ ומשטרת ישראל, לא התקבלה אינדיקציה לכך שמדובר בתאונה לא מכוונת או בבעיה רפואית של הנהג שגרמה לתאונה. התנהלות המחבל לאחר הפיגוע, ובפרט ניסיון תקיפת שוטרים במוט, לצד ממצאים נוספים, חיזקה את המסקנה כי מדובר בפיגוע.

בפיגוע הדריסה בתחנת הסעה נהרג בצלאל כרמי, בן 72, מראשון לציון. כרמי היה פסיכולוג במקצועו ועבד כאיש חינוך בתנועת "עליית הנוער". בנוסף, בפיגוע נפצעו 38 בני אדם, מתוכם שישה במצב קשה, חמישה במצב בינוני והשאר במצב קל. המחבל, רמי נאטור, אזרח ישראלי מקלנסוואה, נוטרל על ידי אזרח שנכח במקום.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.