לראשונה מאז פרוץ הפרשה, צפויה להיחשף זהותו של הנגד א' איש המילואים החשוד בהדלפת המידע המסווג לאלי פלדשטיין.
ההחלטה להתיר לפרסום את שמו ותמונתו של הנגד, התקבלה בעקבות בקשה יוצאת דופן של א' המבקש להסיר את החיסיון על פרטיו האישיים, בטענה לפגיעה ביכולת שלו להגן על שמו הטוב.
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי האינטרס הציבורי גובר על החששות הביטחוניים, תוך שמירה על חיסיון פרטי שירותו הצבאי של החשוד והפרקליטות קיבלו שהות של 48 שעות להגיש ערר על ההחלטה.
שופט המחוזי עלאא מסארווה קיבל היום את הבקשה החריגה להסרת צו איסור הפרסום על שמו ותמונתו של א' החשוד המרכזי בפרשה, המוחזק במעצר למעלה מחמישים ימים. בהחלטתו אמר השופט כי "מדובר במקרה נדיר יחסית בו הנאשם עצמו מבקש להתיר פרסום שמו בעוד המדינה מבקשת להותירו חסוי מטעמים של ביטחון המדינה".
על אף ש-א' היה צפוי להשתתף בדיון, בסופו של דבר הגעתו נמנעה והוא השתתף בדיון באמצעות שיחת וידאו, במהלכה הביע התנצלות על מעשיו והדגיש כי פעל "מתוך כוונה לעזור לראש הממשלה לקבל החלטות נכונות". לטענתו, הסתרת זהותו מונעת ממנו להתגונן כראוי מפני האשמות הפרקליטות.
במקביל לבקשת הנגד באמצעות עורך דינו, הדיון בבקשה להסרת צו איסור הפרסום נערך גם לבקשת מספר כלי תקשורת. עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן, הצטרפה גם היא לעתירה וביקשה לצמצם את צו איסור הפרסום כך שניתן יהיה לברר האם העבירות המיוחסות לאלי פלדשטיין והנגד א’ נועדו לפגוע במאמצים להגיע לעסקה לשחרור החטופים, והאם יכולות המדינה לשחרור החטופים נפגעו בפועל כתוצאה ממעשיהם של פלדשטיין והנגד.
כמו כן, אלחנן גרונר, עורך אתר "הקול היהודי" ביקש לחשוף פרטים שהושחרו בכתב האישום, הנוגעים למעורבות גורמים לאירועי 7 באוקטובר. בסעיף 7 של כתב האישום צוין כי "ברשותו, בין היתר, מידע סודי על מעורבותו האפשרית של —- באירועי ה-7.10.23". גרונר מבקש להסיר את ההשחרה ולגלות במי מדובר. את ׳הקול היהודי׳ והעיתונאי אלחנן גרונר ייצג עו״ד נתי רום.
עו״ד רום ביקש מבית המשפט להתיר, חרף סגירת הדלתיים בתיק שניתנה בתחילת התיק, להסיר את ההשחרה מהמלים בכתב האישום שמתייחסות למעורבות גורם זר בטבח ה-7 לאוקטובר – ידיעה שעל פי כתב האישום פעל הנגד להעביר לאנשי ראש הממשלה.
עו״ד רום טען בדיון כי לא ניתן להסתמך על טענת מסוכנות כללית כביכול פרסום כל פרט מכתב האישום עלול לפגוע בבטחון המדינה וכי על בית המשפט לבחון את הדברים באופן קונקרטי. ״נוכח הסערה הציבורית שעורר התיק, ובפרט הסעיף המושחר שמתייחס לליבת הדרמה, חובה לבחון את הדברים באופן קונקרטי״.
עו״ד רום הציע לשופט לבקש את עמדת שר הביטחון ביחס להכרח הבטחוני כביכול ביחס להשחרות בכתב האישום. ״בהליכים של חסיון ראיות בהליכים משפטיים למשל הסמכות נתונה לשר הביטחון. המשמעות היא שכאשר יש אינטרס חשוב של חשיפה מול טענות בטחוניות – הסמכות ושיקול הדעת צריכות להיות של השר ולא של גורמי מודיעין עלומים שבמקרה הזה הם גם בעלי אינטרס מובהק נגד הנגד״.
שעות לאחר הדיון, קבע השופט כי שמו ותמונתו יותרו לפרסום בתום 48 שעות וההחלטה תיכנס לתוקף ביום שלישי בשעה 12:00, בכפוף לבקשת ערעור ששמורה לפרקליטות. עם זאת, הודגש כי ישמר החיסיון על דרגתו, תפקידו ופעילותו הצבאית של הפקודה. לגבי לבקשות הנוספות להסרת מכתב האישום, קבע השופט כי הכרעה בנושא תתקבל לאחר קבלת עמדת הפרקליטות בשבוע הבא.
בתוך כך, ח"כ צבי סוכות כתב בתגובה להחלטה כי "הסיבה שבמערכת מתנגדים לפרסום שמו של הנגד היא היקף הפעילות שלו בצה"ל והכעס שיתעורר אצל כל כך הרבה אנשים שעבד מולם מול הרדיפה שהוא עובר. מדובר באדם שמעריכים אותו מקצה לקצה ביחידות המיוחדות ובמודיעין".