עמותת רופאים למען זכויות אדם פונה לבג"ץ, בבקשה "להתערב לטובת בית החולים בעזה".
בעתירה שהוגשה היום (שלישי) לבית המשפט העליון, דרשה עמותת רופאים למען זכויות אדם כי בג"ץ יתערב ויבחן את ההשפעות של התקיפות האחרונות ברצועת עזה על אחד מבתי החולים הגדולים באזור. העמותה טוענת כי ישראל הפרה את דיני הלחימה, למרות שהתקפות חמאס על האזור מהוות עילה להגנה עצמית על פי החוק המוכר.
בזמן שמאה חטופים מוחזקים בשבי חמס בתנאים לא תנאים, בעמותת השמאל הקיצוני טענו בתירה לבג"ץ כי "התקיפה האכזרית מצד חמאס, שהפרה את דיני הלחימה, אינה מהווה הכשר להפרת דיני המלחמה מצד ישראל". הם מציינים כי בית החולים נפגע במהלך הלחימה, ולטענתם יש "לנקוט בפעולות מיידיות כדי להבטיח את שלומם של החולים והצוות הרפואי הנמצאים שם". כזכור עוד בתחילה המלחמה כאשר צה"ל נכנס לבתי החולים השונים בעזה ובראשם 'שיפא' נראו מחבלים רבים הנמצאים באזור בית החולים ופורסמו סרטונים של חטופים שהובאו למקום.
בהתעלמות מופגנת מהמציאות העמותה מדגישה כי בתי חולים ומתקני רפואה צריכים להיות מוגנים על פי החוק הבינלאומי, גם בעת מצבי מלחמה, וכי יש להימנע מהפצצות ישירות של מתקנים רפואיים, דבר שמסכן את חיי החולים והפצועים. בנוסף, הם פנו לבית המשפט בבקשה להורות על הפסקת כל פעולות צבאיות שעלולות לפגוע במתקני רפואה.
העתירה הוגשה יממה לאחר הודעת צה"ל על פשיטה לבית החולים האינדונזי שברצועה. מספר מקורות המזוהים עם חמאס, דיווחו על פגיעות בתשתיות רפואיות במהלך הלחימה, דבר שמחמיר את מצבם של פצועים רבים לכאורה וזאת על אף שכלל החולים פונו מבעוד מועד.