מאז מלחמת חרבות ברזל, נרשמו היקפים אדירים של נפגעים ועל פי האומדן של משרד הביטחון, יהיו למעלה מ-100,000 נפגעי טראומה בעתיד לבוא.
על פי נתוני משרד העבודה, בישראל ישנם כ-1,100,000 אנשים עם מוגבלות המוכרים על ידי מוסדות המדינה. כ-500,000 מתוכם בגילי העבודה, ומתוכם כ-300,000 אינם מועסקים. מינהל תעסוקת אוכלוסיות במשרד העבודה, פועל להגדלת שיעור ואיכות התעסוקה של אוכלוסיות מגוונות, זאת על ידי שילובן וקידומן של האוכלוסיות השונות בשוק העבודה, ובהתאם ליעדי התעסוקה שנקבעו על ידי ממשלת ישראל.
בתוך המינהל פועל המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות. בין יתר התוכניות, המטה מפעיל את תכנית "תעסוקה שווה", שמסייעת בהכוון תעסוקתי וליווי פרטני לאנשים עם מוגבלות, תוך עבודה עם מעסיקים. ופועלת במעל ל-30 תשתיות תעסוקתיות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. עד היום אלפי אנשים עם מוגבלות ומעסיקים של אנשים עם מוגבלות, נהנו משירותי המטה.
במהלך חודש דצמבר ולרגל חודש הזכויות לאנשים עם מוגבלות עבודה, (ב-3 בדצמבר יצוין היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות), יתקיימו מגוון פעילויות לטובת העלאת המודעות להעסקת עובדים עם מוגבלות, ומתן הזדמנות שווה בשוק העבודה עבורם.
אירוע השיא התקיים היום (יום ה׳ 26.12.24) בוועידת מעסיקים במרכז רבין בתל אביב, בסימן "צמיחה ורווחה נפשית בזירת העבודה בזמן משבר מתמשך". בוועידה נסקרו השפעות חרבות ברזל על כוח העבודה בישראל, הוצגו יוזמות שפותחו לצורך התאמת זירת העבודה לנוכח אתגרי התקופה ונערך פאנל מעסיקים שהדגימו "אימון ומתיחת שריר הגמישות" בארגונים.
לדברי שר העבודה יואב בן צור, "עקב ההיקפים האדירים של נפגעי מלחמת 'חרבות ברזל'. למעלה מ-100,000 אזרחים שהוכרו כנפגעי פעולות איבה בעוטף עזה, שורדי המסיבות ואלפי חיילי צה״ל שחזרו מחזית הקרב פצועים פיזית ונפשית. משרד העבודה נצרך לגבש תכניות נוספות לשילוב אנשים עם מוגבלויות במעגל העבודה. חוסר ייצוג הולם של עובדים עם מוגבלויות מפחית את פוטנציאל התמ״ג של הכלכלה הישראלית, וקופת המדינה מפסידה סכום העולה על 5 מיליארד ש״ח בשנה. פרויקט הדגל שלנו במשרד העבודה, 'תעסוקה שווה' – הוא קידום המדיניות שלנו לעמוד ביעד שהצבנו עד 2030 לעלות את שיעור התעסוקה אצל עובדים עם מוגבלויות ל-51%, דרך פלטפורמה של תכניות יוצאות דופן לשילובם דרך מרכזי ההכוון של המשרד."
מנכ״ל משרד העבודה ישראל אוזן הוסיף כי "משרד ההעבודה מחויב ליצירת שוק עבודה נגיש, מכיל ושוויוני עבור כולם. לכל אדם, ללא קשר ליכולת הפיזית או הקוגניטיבית, יש זכות שווה להשתלב, לתרום ולהוביל. אנו פועלים מדי יום כדי להסיר חסמים, לעודד מעסיקים לפתוח דלתות ולהבטיח שכל אזרח יוכל לממש את הפוטנציאל התעסוקתי. בשנה החולפת אנו מתמודדים עם גידול משמעותי באוכלוסיה זו, ועל כן המשרד לקח זו כמשימה מיוחדת ומציע סל כלים עבור אנשים נוספים ובני משפחתם שחוו טראומות ומתמודדים עם אתגרים עצומים מדי יום ביומו.״