ברקע המתקפות החוזרות ונשנות מצד גורמים באופוזיציה, בהם יו"ר יש עתיד חבר הכנסת יאיר לפיד, שר החוץ סער מגיב לביקורת ומבהיר כי לא יאפשר את הפלת הממשלה.
ברשומה שפרסם ברשת תחת הכותרת "לעולם לא אחזור ל-6 באוקטובר" הוא מנמק את החלטתו. "המתקפה עלי ביממה האחרונה של האופוזיציה יחד עם כלי התקשורת שלה שברה שיאים של שקרים וציניות, וזה באמת לא אתגר קל. מקרינים קטעי ארכיון שלא אשב עם נתניהו מלפני שתי מערכות בחירות. מודיעים שאתמוך ב-"חוק ההשתמטות" והכל באיצטלא של קדושה מוסרית בפה ואובססיית הדחת נתניהו בלב, משל לא עברנו את השנה הקשה בתולדותינו. והכל פייק, אחרי פייק, אחרי פייק".
"אני אעשה לכם את זה קל: הלחץ שלכם להפיל את הממשלה שמתמודדת עם אתגרי ענק בתחום הביטחוני והמדיני לא יצלח. הקמפיין שלכם נגדי ונגד משפחתי לא ישיג את מטרתו. אני גאה להיות שותף לקבלת החלטות שחיזקו את ביטחון ישראל והשיבו לישראל את דימוי העוצמה שלה באזור ובעולם. אני מקדיש לילות כימים לייצג את ישראל בעולם באופן הטוב ביותר שניתן".
לדברי סער: "הוכחתי שאני יודע להיאבק כשצריך, לשלם מחירים עצומים כשצריך, להתפטר כשאני מאמין בכך, לוותר על כל תפקיד כולל על ראשות הממשלה ולא להיצמד לכיסא – יותר מכל נבחר ציבור אחר. כשהתפטרתי מהממשלה במרץ האחרון, בשל מחלוקת אמיתית על המלחמה ועל יכולת ההשפעה על קבלת ההחלטות, הייתי גיבור (לשעה) בעיניהם. בדיעבד זה היה צעד שהייתי נמנע ממנו".
"אז עכשיו אני אאכזב אתכם אפילו יותר: אני איש ימין. כך הייתי כל חיי וכך אשאר. אני מחוייב לניצחון ישראל (מושג עליו לעגתם באולפנים באופן מופקר) במערכה הגורלית בתולדותיה משבע חזיתות – כך הייתי וכך אשאר. אני מחוייב לערך השרות בצה"ל ולציבור המשרתים – כך הייתי וכך אשאר".
שר החוץ מוסיף ומצהיר: "בברירה בין פוליטיקה לבין פטריוטיות – אצלי הפטריוטיות תמיד תנצח. אבל אנשי ה-6 באוקטובר תמיד יעדיפו את מלחמות היהודים".
בדבריו, סער מעניק גיבוי נחרץ לנתניהו: "ראש הממשלה נתניהו מוביל מערכה היסטורית באופן שאפילו ההגונים שבגדולי יריביו מודים שמשנה את פני המזרח התיכון. גם ברגעים אלה עוד יש לפנינו אתגרים קיומיים. מי אתם רוצים שיתמודד מולם? לפיד? אתם רוצים שאקדיש את חיי לשנאת נתניהו לה התמכרתם על חשבון עתיד המדינה וילדינו? תמשיכו לרצות. אני אקדיש את חיי למען הישרדותנו במרחב הקשה והאלים הזה.
"כל המתקפות עלי רק מחזקות אותי בדרך שבחרתי: לעמוד בראש המערכה המדינית כשר החוץ ולחזק את הממשלה בניהול המערכה הבטחונית בפורומים המכריעים. לעולם לא אחזור ל-6 באוקטובר" הוא מסכם.
כל הכבוד גדעון סער
אל תתרגש משמאלנים קטנים ועלובים