התוצאה: תבשיל בשר, תפוחי אדמה ופלפלים שמתאים בול ליום חורפי, אירוח בשרי וסעודת שבת כמובן
- זמן הכנה: שעה ו-30 דקות
- רמת קושי: קל
- בשרי
מרכיבים:
- 1 ק"ג נתח כתף מרכזי (מספר 4) מרשת הקצביות 'וול דאן' חתוך לקוביות גדולות
- 5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
- 3 פלפלי שושקה חתוכים גס
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
- 7-8 שיני שום שלמות מקולפות
- 2 פלפלים מתוקים אדומים או צהובים חתוכים לקוביות גדולות
- צרור סלרי חתוך גס
- 2 כפות שמן
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל חריף גרוס
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית קימל טחון דק
אופן ההכנה:
"כתף מרכזי" הוא שמו של נתח מספר 4, נתח במרקם די חלק ומראה רחב מאוד עם קצה צר.
הנתח בעל אחוזי שומן נמוכים ומתאים מאוד לבישול ארוך כשהוא חתוך לקוביות. בשל מרקמו העדין של הנתח הוא עשוי להיפגע בהקפאה ולכן מומלץ מאוד לקנות אותו טרי.
בסיר רחב ועמוק, מחממים את השמן על אש בינונית.
מוסיפים את קוביות הבשר, צורבים אותן קלות מכל צד עד שהבשר מאבד את רוב הגוון הוורוד ומוציאים אותן לצלחת.
לאותו סיר, מוסיפים את הבצל, מטגנים אותו עד להזהבה. כשמזהיב, מוסיפים את הפלפלים, העגבניות, תפוחי האדמה, הסלרי והשום.
מבשלים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים במרץ ומבשלים במשך 2-3 דקות.
מחזירים לסיר את הבשר, יוצקים על הכל מים עד לגובה הבשר (כ-750 מ"ל), מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 2-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.