בית המשפט הפדרלי בברזיל הורה למשטרה המקומית לפתוח בחקירה נגד חייל ישראלי שנמצא בחופשה במדינה, בעקבות חשד למעורבות בפשעי מלחמה ברצועת עזה. החקירה נפתחה בעקבות תלונה שהוגשה על ידי קרן הינד רג'אב (HRF), ארגון אנטי-ישראלי שפועל לקידום טענות לפשעי מלחמה נגד פלסטינים. לדברי הקרן, החייל היה מעורב בהריסת מבנה מגורים ברצועת עזה, אשר לטענתם התרחש מחוץ לאזורי הלחימה המותרים על פי החוק הבינלאומי.
על פי הדיווחים, החייל הצליח להימלט מברזיל לשטח מדינה שכנה בשעות הלילה. מקורבים למשפחתו של החייל אישרו את דבר הבריחה וציינו כי פעל בהתאם לעצה משפטית שקיבל מחשש למעצר. במשרד החוץ ציינו כי האגף הקונסולרי במשרד ושגרירות ישראל בברזיל, יצרו קשר עם הישראלי ומשפחתו, וליוו אותו לכל אורך האירוע עד ליציאתו המהירה והבטוחה מברזיל.
מי שמנהל את המאבק נגד הלוחמים, אלו אנשי קרן הינד רג'אב (HRF) שהוקמה בספטמבר 2024, כחלק מתנועת "30 במרץ". תנועה זו שמה לה למטרה להציג את המאבק הפלסטיני כמאבק של עם ילידי נגד כוחות כיבוש. הקרן נושאת את שמה של הינד רג'אב, ילדה פלסטינית שנהרגה בעזה, ומטרתה המוצהרת היא "עשיית צדק" במקרים של פשעי מלחמה ופגיעות בזכויות אדם, שלטענתה מבוצעים על ידי ישראל.
הקרן פועלת מבריסל, בירת בלגיה, ומוגדרת כעמותה ללא מטרות רווח. היא מתמקדת באיתור חיילים ישראלים ברחבי העולם, במיוחד במקרים בהם יש להם אזרחות כפולה או כאשר הם מבקרים כעוברי אורח במדינות זרות. הקרן עושה שימוש בתיעודים שמעלים חיילים ישראלים לרשתות החברתיות ומשתמשת בהם כבסיס לטענות משפטיות.
דיאב אבו ג'הג'ה, העומד בראש הארגון, פעיל ותיק בעל קשרים עם חיזבאללה. הוא התבטא בעבר בשבחי מתקפות טרור ואימץ גישה אנטי-ישראלית חריפה. ג'הג'ה ידוע גם בשל הכחשת זוועות השואה ותמיכתו בפיגועי 11 בספטמבר, אותם כינה "נקמה מתוקה".
מנהיג נוסף בארגון הוא קארים חסון, שעומד בראש הליגה הערבית האירופית והתפרסם בהתבטאויות קשות נגד ישראל. ב-2009 אמר כי ההכרה במדינת ישראל היא בלתי אפשרית מבחינתו, ובהקשר למתקפת חמאס הרצחנית, כתב כי הפלסטינים "משיבים את רכושם".