בנק ישראל החליט היום (שני) להותיר את הריבית במשק ללא שינוי, חודש שמיני ברציפות והיא תישאר בשיעור של 4.5%.
לפי הנתונים, שיעור האינפלציה נותר יציב, והוא עומד על 3.4%. שינויי מיסוי, ובפרט העלאת המע"מ, לצד המשך מגבלות ההיצע, בשילוב עודפי ביקוש, צפויים להעלות את שיעור האינפלציה במהלך המחצית הראשונה של השנה, והוא צפוי להתמתן לתוך היעד במהלך המחצית השניה.
נגיד בנק ישראל, פרופסור אמיר ירון, אמר כי "תמונת המצב המקרו-כלכלית של המשק הישראלי משתפרת. עם זאת, השפעת המלחמה, אי הוודאות, והאתגרים השונים עדיין איתנו. האינפלציה שוהה מעל היעד וצפויה לעלות במהלך המחצית הראשונה של השנה, בין היתר על רקע העלאות המסים, תוך צפי להתמתנות במחצית השנייה. בתחילת המלחמה נרשמו מגבלות היצע משמעותיות, אשר מתמתנות בהדרגה".
לדברי הנגיד, "בחודשים האחרונים ניכרת התאוששות בצד הביקוש. להתאמה בין ההיצע המצרפי לביקוש תפקיד מרכזי ביצירת תנאים ליציבות מחירים ולהתמתנות האינפלציה. ההתפתחות העתידית של ההיצע, הביקוש ושיווי המשקל שלהם מוסיפה אי ודאות למדיניות המוניטרית. פרמיית הסיכון במשק ירדה. זאת, בין היתר, על רקע ההתפתחויות הגיאופוליטיות, הפסקת האש בצפון, העצימות הפוחתת בלחימה, אישור התקציב בממשלה וחבילת צעדי המיסוי בכנסת, אשר הובילו לשיפור אמון השווקים בישראל".
פרופסור ירון הדגיש כי פרמיית הסיכון עדיין שוהה ברמה גבוהה בהשוואה לרמתה טרם המלחמה. "לאור כל זאת, הוועדה המוניטרית ממשיכה לנקוט במדיניות מוניטרית זהירה, המשקפת את הצורך בהתמודדות עם אי-הוודאות הגיאופוליטית והכלכלית הנמשכת. החלטה זו נובעת מהערכת הוועדה כי מאזן הסיכונים לאינפלציה נוטה כלפי מעלה".