הנשיא החדש של לבנון, ג'וזף עאון, הודיע הערב (ראשון) כי נואף סלאם נבחר להרכיב את הממשלה החדשה במדינה. סלאם הוא דיפלומט ותיק, והנשיא הנוכחי של בית הדין הבינלאומי לצדק. הוא זכה במספר הקולות הרב ביותר בהתייעצויות הפרלמנטריות שהתקיימו היום בלבנון.
הנשיא החדש עאון, הרמטכ"ל של לבנון, הושבע לנשיאות רק ביום חמישי – אחרי יותר משנתיים שלמדינה לא היה נשיא. אחרי שנבחר לנשיא נדרש עאון להחליט מי יהיה ראש הממשלה שלו.
היריב המרכזי של סלאם היה נג'יב מיקאתי, שכיהן בשנתיים האחרונות כראש ממשלה זמני. סלאם זכה לתמיכתם של 84 חברי פרלמנט (מתוך 128). רק תשעה בחרו במיקאתי והשאר נמנעו.
תהליך בחירתו של סלאם לא היה חלק. הוא נתמך על-ידי גורמים פוליטיים המתנגדים לחיזבאללה, ולפי דיווחים בלבנון נציגי ארגון הטרור בפרלמנט ביקשו לדחות לפני ההצבעה את הפגישה שנקבעה עם הנשיא עאון, בה היו אמורים להודיע על בחירתם לראשות הממשלה. בהמשך דווח כי הפגישה התרקיימה, אך בכירי חיזבאללה בחרו שלא לתמוך באף מועמד.
יו"ר סיעת חיזבאללה בפרלמנט, מוחמד רעד, אמר אחרי הפגישה עם עאון: "פגישתנו עם נשיא לבנון הייתה כדי להביע את צערנו בפני מי שרוצה להכתים את תפיסת ההסכמה של התקופה. נקטנו צעד חיובי כשנשיא הרפובליקה נבחר וקיווינו לפגוש יד מושטת. היום היא נקטעה".
לפי רעד, מתנגדי חיזבאללה פועלים לפרק את הארגון ולהרחיקו מהשלטון. גם נציגי תנועת "אמל" השיעית לא בחרו באף מועמד לראשות הממשלה. מדובר במכה נוספת לציר השיעי, שלא רואה בסלאם נציג שלו, והוכחה נוספת להיחלשותו.
"אנחנו נעקוב ונמשיך בשקט וחוכמה. נראה את פעולותיהם לגרש את הכובש, לשחרר את השבויים (הלבנוניים), לשקם מחדש וליישם את החלטה 1701 בצורה נכונה באופן שמשמר את האחדות הלאומית. לכל ממשלה שסותרת דו קיום אין לגיטימציה", אמר רעד.
סלאם אמור היה לכהן כנשיא בית הדין הבינלאומי לצדק עד 2027. נגד ישראל הוגשו תביעות בבית הדין הבינלאומי לצדק בעקבות המלחמה בעזה. כעת יצטרך סלאם להרכיב ממשלה – תהליך שעלול לקחת זמן, במיוחד לאור המצב הרגיש בלבנון. ממשלתו תידרש לשקם את לבנון אחרי המלחמה בין חיזבאללה לישראל, ליישם את החלטה 1701 ולהוציא את לבנון מהמשברים החברתיים הפוליטיים והכלכליים ששקעה בהם בשנים האחרונות.
ראש הממשלה הזמני מיקאתי אמר אחרי מינוי סלאם: "עם פרסום התוצאות התקשרתי לראש הממשלה המיועד נואף סלאם, שנמצא בהאג, ואיחלתי לו הצלחה במשימתו החדשה: להרכיב ממשלה העומדת בעקרונות וביסודות שהנשיא קבע, להשלים את תהליך בניית המדינה וחיזוק סמכותה בכל שטחי לבנון". הוא סיכם את כהונת ממשלתו ואמר שהאתגר המרכזי היה התקיפות הישראליות, וההשלכות הפוליטיות, הביטחוניות, הכלכליות והחברתיות של המלחמה.
"זה היה גורלי להנהיג את המדינה בזמנים הקשים ביותר שלה", הוסיף, "מדינה יכולה להיות נשלטת רק על-ידי מתינות והסכמה. אין אלטרנטיבה לקונצנזוס. אני מקווה שהשלב החדש יהיה שלב הצלה, במלוא מובן המילה, ויביא טוב ושלום ללבנונים".