במסגרת דיון שהתקיים היום (שלישי) בבית המשפט העליון, הציעו השופטים מתווה פשרה בעתירה שהוגשה על ידי התנועה למען איכות השלטון. ההצעה, שהועברה לתגובת ראש הממשלה בנימין נתניהו תוך שבוע, מבקשת להגביל את משך המינוי לתקופה אחת בלבד של שלושה חודשים.
התפתחות דרמטית במקרה התרחשה אמש, כאשר היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, הודיעה על פתיחת הליך בדיקה משמעתי נגד כחלון. במכתב ששלחה לבית המשפט העליון, טענה מיארה כי כחלון "התמנה בהתבסס על תשתית עובדתית שגויה" וכי הוא "לא כשיר לתפקיד".
בתגובה לעמדת היועצת המשפטית, הגיש ראש הממשלה את עמדתו לבג"ץ, בה נטען כי "עו"ד רואי כחלון הוא מינוי ראוי שעומד בכל הדרישות לתפקיד ואין בסיס כלשהו לעתירה ולעמדת היועצת המשפטית לממשלה, הסותרת את המסמכים החתומים של נציבות שירות המדינה".
מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, הגיב בחריפות להתפתחויות באומרו כי "שוב הוכח כפי שהיה בפסק הדין בעניין ד"ר אודליה מינס, שהייעוץ המשפטי לממשלה ממציא מניעויות משפטיות באופן סיטונאי כנגד החלטות של הממשלה וראש הממשלה ללא כל יסוד משפטי, וגורם למדינה חסרון כיס בשל הצורך לגייס עורכי דין פרטיים שייצגו את הממשלה, במקום הייעוץ המשפטי לממשלה שמצטרף לעמדת העותרים".
פוקס הוסיף כי "אין אלא לקוות שיופקו הלקחים והממשלה תזכה לקבל ייעוץ משפטי מאפשר ולא ייעוץ משפטי מסכל. עו"ד רואי כחלון הוא מינוי ראוי ומקצועי עם הניסיון הנדרש לכהן כממלא-מקום נציב שירות המדינה".
על פי הנהלים הקיימים, מינויו של כחלון נכנס לתוקף מיידי עם החלטת ראש הממשלה, ללא צורך באישור הממשלה. בנסיבות רגילות, המינוי היה אמור להימשך שלושה חודשים או עד למינוי נציב קבוע, עם אפשרות להארכה בכל פעם לשלושה חודשים נוספים.