בלגיה
נערכת בדיקת חום בשער בית הספר לכל מי שנכנס. המבוגרים מחוייבים לחבוש מסכות בעוד התלמידים לא. בתי הספר הורשו להכניס מספר מוגבל של תלמידים לכל כיתה בהתאם לגודלה והתלמידים שנותרו בבית ממשיכים בלימודים מרחוק. על הרצפה בכיתות הלימוד סומנו קווים המגדירים לתלמידים את שטחם, וזכוכיות מגן שומרות על שולחן המורה. כל זאת על מנת לשמור על כללי הריחוק החברתי. עד סוף יוני תלמיד ממוצע בבלגיה יגיע לבית הספר רק ליומיים בשבוע.
צרפת
התלמידים בצרפת למדו מהבית במשך חודשיים החל מה-17 במרץ. כשבוע לאחר ש-1.4 מיליון תלמידים חזרו לכיתות דווח כי 70 מהם חלו בקורונה. שר הבריאות הצרפתי ג'ן מישל בלנקר טען בראיון שערך ברדיו RTL כי מרבית התלמידים נדבקו מחוץ לכותלי בית הספר, והדגיש כי 70 מקרים מתוך 1.4 מיליון מעידים על ההצלחה של מערכת החינוך הצרפתית למנוע הדבקות בבתי הספר.
גרמניה
החזרה ללימודים בגרמניה החלה כבר ב-20 באפריל כשבהתחלה נפתחו רק התיכונים, ולאחר מכן נפתחו בהדרגה גם בתי הספר היסודיים. לכל אחת מ-16 המדינות המרכיבות את גרמניה ניתנה ריבונות מלאה להיערך לחזרה ללימודים. בחלק מהמדינות הריבונות הזו ירדה למטה עד לרמה של הרשות המקומית, כך שאין כל אחידות בנוגע לאופן בו מוחזרים התלמידים הגרמניים לכיתות.
אחד מבתי הספר התיכונים בעיירה נוישטרליץ שבצפון-מזרח גרמניה, עורך בדיקות קורונה לכל התלמידים והצוות פעמיים בשבוע. כך דווח ב'ניו-יורק טיימס'. התיכון קיבל את ערכות הבדיקה, שעולות 44 דולר ליחידה, כתרומה.
יפן
בתי הספר ביפן נפתחו מחדש השבוע לאחר תקופה ממושכת. שעות פתיחת בתי הספר דורגו כדי למנוע התקהלויות, שעות הלימודים קוצרו, כל התלמידים והמורים הונחו לחבוש מסכות ובחלק מבתי הספר התלמידים חולקו לשלוש קבוצות שכל אחת מהן לומדת בשעות שונות של היום. הורי התלמידים הונחו שלא לשלוח את ילדיהם לבית הספר במידה ולמישהו בביתם יש חום.
קוריאה הדרומית
בקוריאה הדרומית בתי הספר נפתחו ונסגרו בעקבות גל התפרצות נוסף של המגפה. בתי הספר במדינה נפתחו תחת הנחיות נוקשות של שמירה על ריחוק חברתי, בדיקות חום בכניסה לבית הספר וצמצום שעות הלימודים. יום לאחר שנפתחו בתי הספר אובחנו 79 חולים חדשים ברחבי המדינה, מספר שיא של חודשיים, ולכן הממשלה הורתה לסגור שוב את בתי הספר. עיקר ההדבקה באותו היום הייתה באזורים תעשייתיים מחוץ לבירה סיאול, אולם החשש שהורי התלמידים ידביקו אותם ותהיה הכפלה של הדבקה בבתי הספר הובילה את הממשלה לסגור את כל בתי הספר.
נורבגיה
נורבגיה הייתה אח המדינות הראשונות באירופה שפתחה מחדש את בתי הספר. בקבוקוני אלכוג'ל נקשרו לעצים בחצרות המשחקים, התלמידים חולקו לקבוצות קטנות של 3-6 תלמידים בקבוצה, לפי גילם, והונחו שאסור לקבוצות להתקרב אחת לשניה. עד כה לא דווח על מקרים של הידבקות בקורונה במערכת החינוך הנורבגית.
מה שקורה בישראל זה הזוי!!
אני מורה בבי"ס
הבנות לא שומרות מרחק
אנחנו עם מסכות כל היום והתלמידות לא!
ומסיימים את הלימודים ב 3.5 כל יום!!
לכן מצידי , החלטתי לא לשלוח שום ילד לבתי ספר , גנים , וכו' ….סכנת נפשות !
חכמה בגויים תאמין!!!
אני עובדת בחינוך מיוחד ילדים מריירים, טיטולים, ילדים מתרפקים, מתחבקים ביניהם או לחילופין מכים אחד את השני, הזוווי!!! אין שווווום אפשרות לשמור על הכללים!!!
זה מרגיש שהחיים שלנו ושל הקרובים לנו הפקר!! רק בארץ נלחצים מזה שההורים צריכים לצאת לעבוד… דווקא אצלינו שיודעים את חשיבות קדושת החיים…עצוב…
צרי פשוט מאוד לחלק את הילדים לקבוצות קטנות ולהשתמש בכל החדרים שיש בשטח ביס כולל אולם ספורט,נגריה,ספריה וכו ללימודים..ואם מוצאים מישהו חולה בודקים!!!!! את כל הקבוצה
עם כל הסיבוך בכך שהילדים בבית – חובה לצמצם כיתות!
אני לא מצליחה להבין את ההגיון שבחזרה לכיתות הקטנות והצפופות. ובמיוחד במערכת החינוך אצלנו שיש מלא נשים שמשוועות למשרת הוראה. אני קוראת לפצל כיתות. ואם אין הדבר מאפשר מבחינת מקום- אני מציעה שהכיתות הגבוהות ילמדו אחרי צהרים/ בטלפון/ בשטח פתוח. או אז יתפנו כתות, (או כל פתרון יצירתי אחר, זה לא משנה) תחשבו מחוץ לקופסא, המערכת ממש מקובעתתת וזה עלול לעלות לנו ביוקר!