הנשיא טראמפ משיב הלילה (בין רבעי לחמישי) את המורדים החות'ים למעמד ארגון טרור, החלטה משמעותית המטילה סנקציות כבדות על תנועת אנסאר אללה, צעד מדיני חריף מחזיר את תנועת החות'ים לרשימת ארגוני הטרור שלארצות הברית, לאחר שהוצאו ממנה בתקופת ממשל קודם. הצו הנשיאותי החדש מציב מגבלות משמעותיות על פעילות התנועה ומאפשר התמודדות משפטית ומדינית רחבה, ההחלטה צפויה להשפיע באופן מהותי על המרחב האזורי, תוך הגבלת יכולותיהם הכלכליות והמבצעיות של החות'ים בתימן ומחוצה לה. מדובר בצעד דיפלומטי מורכב המשקף את המדיניות האמריקאית המתהדקת כלפי הארגון.
הצו הנשיאותי מפרט באופן מקיף את הפעולות האלימות של החות'ים, הכוללות התקפות חוזרות ונשנות על כוחות צי ארצות הברית, תשתיות אזוריות ומטרות אזרחיות. בין ההתקפות המשמעותיות: ירי של יותר מ-300 טילים וכטב"מים לעבר ישראל מאז אוקטובר 2023, תקיפת כלי שיט מסחריים במעבר באב אל-מנדב מעל 100 פעמים, והפרעה למסחר הימי העולמי, במסגרת הצו, הוטלו מגבלות משמעותיות על פעילות החות'ים, הכוללות איסור כניסה לארצות הברית, הגבלת העברת משאבים וחשיפת פעילים לעיצומים כלכליים. מזכיר המדינה נדרש להגיש דוח מפורט בתוך 30 יום, ולאחר מכן צפויים להיות מיושמים צעדים קונקרטיים תוך 15 יום.
מייק וולץ, היועץ לביטחון הלאומי, הגדיר את ההחלטה כמהלך הכרחי, תוך הדגשה כי "החות'ים הם טרוריסטים שבמשך חודשים פתחו בהתקפות נגד הצי האמריקני, הסחר הבין-לאומי וישראל. מספיק!"
תגובות ראשוניות מהאזור מצביעות על כך שההחלטה תאפשר לקהילה הבינלאומית לנקוט צעדים משמעותיים להגבלת פעילות הארגון. שר המידע והתרבות התימני, מואמר אל-אריאני, בירך על ההחלטה וציין כי היא תסייע "לייבש את מקורות המימון" של החות'ים, ההחלטה צפויה להשפיע גם על פעילות הסיוע ההומניטרי של האו"ם באזור, תוך הקשחת התנאים להעברת סיוע לאזורים הנשלטים על ידי החות'ים.