הטרור ביהודה ושומרון: על רקע המבצע הצבאי שנפתח הלילה בכפר טמון בו נפל רס"ל אביתר בן יהודה מפיצוץ מטען, חושפים הבוקר במטה 'נלחמים על החיים' את מיקומו של מבנה הטרור המרכזי בכפר שמשמש מוקד לכנסי הסתה חמאסיים ומארבי ירי ומטענים לעבר כוחותינו.
המבנה שמכונה "דיוואן אל-זגירה" – אולם הכנסים המרכזי של שבט או חמולת אל-זגירה, הפך מזמן לבסיס טרור על מלא. כך למשל בימים האחרונים היה עטור המבנה בדגלי חמאס וכרזות עם תמונותיהם של סינוואר ומוחמד דף, ומשמש כבית אבלים למחבלים שגרמו למותו של רס"ל אביתר בן יהודה – וחוסלו.
זוהי לא הפעם הראשונה. למעשה כמעט כל סוכת אבלים או מפגן הסתה שנערך בכפר בחודשים האחרונים התקיים במרכז הטרור דיוואן אל-זגירה. בחודש שעבר אף חילקו מחבלים חמושים מהגדוד המקומי ממתקים ובקלאוות בפתח האולם לזכרו של מחבל בן העיירה שחוסל, וקראו לעוברים והשבים לקחת לחלוק כבוד לגיבור המקומי.
פעילות הטרור בדיוואן לא מסתכמת בכנסי הסתה. חיפוש קצר בערוצי חמאס והג'יהאד האסלאמי בטמון, מגלה שורה ארוכה של היתקלויות אלימות שהתרחשו מחוץ לאולם בין חמושי הגדוד לכוחותינו, חלקן מתועדות וכוללות פיצוץ מטענים רבים עוצמה וירי מסיבי.
"זהו בסיס טרור לכל דבר ועניין שברצועת עזה היה מופצץ כבר לפני שנה", אמרו היום במטה 'נלחמים על החיים' שמוביל את המחאות ביו"ש כנגד הטרור. "פעילות הטרור בדיוואן אל-זגירה מתקיימת כולה באופן גלוי ופומבי, וממחישה לצערנו את פשיטת הרגל של מערכת הביטחון. כחלק מהשבת ההתרעה והמשילות במבצע הנוכחי, צה"ל חייב למחוק את בסיס הטרור הזה עוד היום ולהעביר מסר חד לאויב שכל מבנה שיארח פעילות טרור – יוחרב במיידי", הוסיפו במטה.
זה לא נוער הגבעות אז אין זמן לזה..