נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הטיל השבוע פצצה: תוכנית הטרנספר לתושבי עזה. לפי החזון שלו – כלל תושבי עזה יעברו למדינות אחרות ועזה תשוקם ותהפוך לסוג של גן עדן תיירותי ואז ניתן יהיה ליישבה מחדש. טוב, זה לא יקרה. החמאס לא ייתן לזה יד וגם יטיל פחד על העזתים וימנע מהם להיענות לרעיון של טראמפ, שלא לדבר שעוד קודם לכן צריך למצוא מדינות שמוכנות לקלוט כ 2 מיליון איש.
קשה לחדור למוחו של נשיא ארה"ב הנוכחי ולדעת מה הביא אותו להציג את התוכנית הזאת, אבל האמת היא שמה שחשוב הוא מה הצגת התוכנית תעשה לאזור שלנו, אם בכלל.
קודם כל ראינו שכל האזור כמרקחה. בישראל, אנשי הימין-ימין בדמותם של בן גביר וסמוטריץ' חוגגים בגדול את העובדה שנשיא ארה"ב עומד, כך הם מאמינים, להגשים להם את הפנטזיה עליה הם מדברים כבר זמן רב. אז בהחלט יתכן שנשיא ארה"ב הצליח במקום שלנתניהו היו קשיים – לגרום לאיחוד השורות בקרב מרכיבי הקואליציה למען המשך כהונתה.
כמובן שראשון המרוצים מהצגת התוכנית היו ראש הממשלה נתניהו ויועציו, בגלל אותה סיבה: על פניו, כביכול, אין סיבה לימין-ימין לפרוש.
האמנם? בזמן שטראמפ מדבר על פנטזיה רחוקה – אסור לנו לשכוח את הסוגיה הבוערת ביותר – והיא סוגיית החטופים. זו הסוגיה שמתרחשת פה ועכשו. כבר בשבת אמורים להשתחרר שלושה חטופים ועוד זמן לא רב, 42 יום לאחר תחילת העיסקה, צריך להתחיל השלב השני והמכריע בו על ישראל ועל החמאס להגיע להבנות לגבי ההמשך. ואם לא יושגו הבנות – כל התהליך ייפסק ורבים מחטופינו החיים והמתים יישארו בחזקת החמאס.
שלב זה יוכל להתרחש רק אם ישראל תהיה מוכנה לוויתורים נוספים גם טריטוריאליים וגם בשחרור ארכי מחבלים, מנהיגים של המחבלים, כמו ברגותי הידוע לשימצה, והדבר הקשה ביותר – כדי שהשלב הזה יקרה – ישראל צריכה להפסיק בפועל את הלחימה, בלי קשר להגדרה המדויקת של המילה. איך בן גביר וסמוטריץ' יאכלו את זה? זו שאלת השאלות.
אחרי האופוריה של שניהם לאור הצהרת טראמפ הם יירדו לקרקע המציאות ולא ברור בכלל איך הם יפעלו, כל אחד לחוד. האם הם יסכימו לוותר בטווח הקצר כדי להשיג את התוכנית הפנטסטית של טראמפ, או שינהגו על פי המשפט: "יקוב הדין את ההר". בשבועות הקרובים נדע.
עד אז מרבית עם ישראל יתבשם מחיבה והמתנות שנשיא העולם החופשי מרעיף על מדינת ישראל.
תגובה חסרת אמונה..
ממש לא מסכים.
הצלחת התוכנית של טרמפ זה ההצלחה לעתיד טוב לעם ישראל. וכן, היא יכולה לקרות אם נדחוף בכל הכח ולא נהיה פסימים. יש ניסים במציאות. יש דליגות. הנהגת היחוד..
לא אנחנו מנהלים את העולם..
הדבר הטוב ביותר שקורה לאזרחי עזה המסכנים .האומללים .
היא תוכנית טראמפ .אזרחות במדינות נורמליות .
משקיעים אמרקיאים יהפכו את עזה לגן עדן 500 בתי מלון לאורך 45 קילומטרים של החוף .מאות אלפי תיירים מכל העולם .והרבה דולרים לכל מי שיהיה בעזה .
אם הם לא ירצו הם חותמים שהם חמורים על שתיים