עם תחילת הדיון בבית המשפט, תומכיו של רוזנפלד שישבו באולם מחאו לו כפיים - ובהמשך הוא פרץ בבכי מהתרגשות.
"נוכח שינוי הנסיבות בעמדת הגורמים המקצועיים ביחס למסוכנות הנשקפת מהנגד אהרן (ארי) רוזנפלד, הרי שעמדתה העדכנית של המדינה היא שניהול הסיכונים בעניינו מחייב את מעצרו של הנגד עד תום ההליכים בפיקוח אלקטרוני", נמסר בהודעה מטעם הפרקליטות, בדברים שהושמעו גם על ידי הנציגה בדיון שנערך בבית המשפט.
בעקבות השינוי בעמדת הפרקליטות, שהעבירה את הסכמתה להתיר לרוזנפלד, לעבור למעצר בית – עד תום ההליכים, בית המשפט קיבל את העמדה ואישר את שחרורו ממעצר – למעצר בית.
אחרי ארבעה חודשים מאחורי סורג ובריח, הפרקליטות הסירה את התנגדותה לשחרורו למעצר בית של נגד המילואים ארי רוזנפלד, המואשם לצד דובר ראש הממשלה לשעבר אלי פלדשטיין בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים. הפרקליטות דורשת שמעצר הבית ייעשה עם איזוק אלקטרוני.
סנגורו של רוזנפלד, עו"ד אורי קורב, התנגד לבקשה הזו בדיון שנערך אחר הצהריים (יום ה') בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
החלטת הפרקליטות התקבלה בעקבות תסקיר מבחן שנערך לרוזנפלד, ואחרי שגם ראש השב"כ רונן בר הסיר את ההתנגדות לשחרור למעצר בית, התנגדות שעד כה הוסברה בחשש שאולי ידליף מידע חסוי נוסף. עם תחילת הדיון בבית המשפט, תומכיו של רוזנפלד שישבו באולם מחאו לו כפיים – ובהמשך הוא פרץ בבכי מהתרגשות.
"עמדת המדינה בשאלת מעצרו של רוזנפלד התבססה לכל אורך הדרך על עמדת גורמי הביטחון, אשר במהלך הליך המעצר הציגו את עמדתם גם בפני בית המשפט המחוזי והעליון. העמדה שהוצגה הייתה, כי לאור הידע הרב והייחודי אליו נחשף הנגד, לצד המעשים המיוחסים לו בכתב האישום והמניעים להם, נשקפת ממנו מסוכנות אותה לא ניתן לאיין בחלופת מעצר. עמדה זו התקבלה על ידי שופט בית המשפט העליון, אלכס שטיין", נכתב – תוך התייחסות להחלטתו של שופט העליון להשאירו במעצר בחודש דצמבר, בהחלטה שבה מנגד אפשר את שחרורו למעצר בית של פלדשטיין.
בהודעת הפרקליטות נמסר עוד כי "במסגרת הבקשה לעיון חוזר התקבלה עמדה עדכנית של השב"כ, ממנה עולה כי בשונה מהעמדה שהוצגה קודם לכן, מסוכנותו של הנגד ניתנת לאיון. עמדה עדכנית זו של השב"כ עמדה בבסיס הסכמת המדינה לבחון את מסוכנותו של רוזנפלד ע"י שירות המבחן, אשר התרשם כי בחלוף ארבעה חודשי מעצר חלה הפחתה במסוכנות הנשקפת ממנו.
אייסמן וגלי לכלא כמובן אחרי משפט הוגן