משבר דיפלומטי מתפתח בין טהראן לביירות לאחר שלבנון סירבה לאשר נחיתת מטוס איראני בשטחה. עשרות נוסעים לבנונים נותרו תקועים בשדה התעופה בטהראן, בעוד תומכי חיזבאללה מוחים על ההחלטה בביירות. הסירוב הלבנוני מגיע על רקע התרעות ישראליות בדבר ניסיונות איראניים להעביר כספים לחיזבאללה באמצעות טיסות מסחריות, והוא מהווה נדבך נוסף במתיחות האזורית המתגברת.
המשבר התעופתי הנוכחי משקף מציאות מורכבת במזרח התיכון, כאשר שדה התעופה הבינלאומי של ביירות הפך לזירת מאבק בין כוחות אזוריים. רשויות הביטחון הלבנוניות נוקטות בצעדים חסרי תקדים בעקבות אזהרות מודיעיניות חמורות.
ההחלטה הלבנונית התקבלה יממה לאחר שדובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, פרסם אזהרה חריפה. בהודעתו ציין כי "משמרות המהפכה של איראן וחיזבאללה ניסו בשבועות האחרונים להבריח כספים לחזיבאללה בטיסות בין-לאומיות כדי לבצע פיגועים נגד ישראל". עוד הוסיף כי "ישראל פנתה בעניין למנגנון האמריקני ליישום הפסקת האש בלבנון. להערכתנו, חלק מהנסיונות מצליחים. צה"ל לא יאפשר לחיזבאללה להתחמש וישתמש לצורך כך הכל האמצעים העומדים לרשותו".
התפתחות זו מגיעה לאחר שורת אירועים דומים בשבועות האחרונים. לאחרונה עוכב מטוס של חברת "מאהאן אייר" האיראנית בנמל התעופה של ביירות, כאשר משאית שהובילה מטען ממנו נבדקה בקפידה. החשד המרכזי התמקד במזוודה דיפלומטית שנשאה כספים המיועדים לחיזבאללה. על פי מקורות מודיעיניים מערביים שצוטטו ב"סקיי ניוז" בערבית, איראן מגוונת את דרכי העברת הכספים, כולל שימוש בחברות תעופה זרות וניתוב טיסות דרך מדינות שלישיות כמו טורקיה.
האתגר הכלכלי של חיזבאללה מחריף בעקבות המלחמה והסנקציות הבינלאומיות. הארגון נדרש לכספים במזומן לצורך שיקום תשתיות, פיצוי תומכיו ושיקום יכולותיו הצבאיות. יצוין כי לפני כשנה הותקפו מערכות המחשוב בשדה התעופה של ביירות במתקפת סייבר שהשביתה את מערכת חיפוש המזוודות. על מסכי השדה הופיעה הודעה המייחסת את התקיפה למיליציה נוצרית המכנה עצמה "חיילי האל", במחאה על השימוש שעושה חיזבאללה במתקן.