ראש הממשלה נתניהו קיים היום הצהרה משותפת עם מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו, במהלכה התייחס לאולטימטום של טראמפ על פתיחת הגהינם.
"בניגוד למה שמפרסמים, הנשיא טראמפ ואני עובדים בשיתוף-פעולה מלא ובתיאום מלא. יש לנו אסטרטגיה משותפת ולא תמיד אפשר לפרט אותה לציבור – כולל מתי ייפתחו שערי הגיהנום. והם ייפתחו אם כל חטופינו לא יחזרו, עד האחרון שבהם" אמר נתניהו ונימק את הכניעה הנוספת של ישראל אמש, עם שחרורם של שלושה חטופים בלבד.
ראש הממשלה נתניהו חזר והבהיר כי "ישראל מחויבת לשחרר את כל חטופינו, לחסל את היכולות הצבאיות והשלטוניות של החמאס, ולהבטיח שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל".
מזכיר המדינה האמריקני, התחייב לעמוד לימינה של ישראל ולמוטט את שלטון חמאס: "אי אפשר להמשיך במעגל שהביא אותנו לאותו מקום שוב ושוב. חמאס לא יכול להישאר ככוח צבאי או שלטוני, או כגורם המאיים באמצעות אלימות – שלום הוא בלתי אפשרי. יש לחסל את חמאס".
רוביו הוסיף ופנה לאזרחי ישראל: "אני רוצה לומר לאנשי הארץ הדגולה הזו, על כל מה שעברתם ותעברו – אתם מדינה יוצאת דופן. קמתם מאפר של רגע שפל היסטורי של האנושות, אתם מתמודדים עם איומים מכל עבר ואתם מהווים דוגמא לכל העולם. אם היו יותר ישראל במזרח התיכון, הוא היה יותר שקט ושליו".
יצויין כי קודם לכן נפגשו ראש הממשלה נתניהו ומזכיר המדינה לפגישה בארבע עיניים ולאחריה התקיימה פגישה מורחבת עם הצוותים. על פי התכנון המקורי, גורם צה"לי היה אמור להציג למזכיר את המדינה הטרי את סרטון הזוועות מהשביעי באוקטובר, אולם לאחר שהתברר כי רוביו כבר ראה אותו הוחלט שאין צורך להראות לו אותו בפעם השנייה.
עם זאת, במהלך הפגישה בין רוביו לבין רה"מ הסרט הקשה הוקרן לאנשי הצוות שלו. גורם שנכח בחדר סיפר כי התגובות היו קשות מאוד.