לאחר שמוקדם יותר הבוקר, גורם מדיני תדרך כי ההצלחות האחרונות בהשבת חטופים נובעות מהשינויים בהרכב הצוות שניהל את המשא ומתן, גורמים ביטחוניים, המוזהים עם ראש השב"כ הכושל, רונן בר, מגיבה לטענות.
"מי שקבע את המנדט לאורך כל הדרך היה ראש הממשלה בעצמו. הסיכומים והמתווה שסוכם בשלב א' היו באישור של ראש הממשלה, שאישר והיה מעורב בכל אחד מהשלבים בתהליך" אמרו הגורמים והוסיפו כי "היוזמה להקדים את פעימת השחרור האחרונה ולשחרר 6 חטופים בבת אחת, היא יוזמה של חמאס – שישראל הסכימה לה".
התדרוך של הגורמים המדיניים, העלה גם את חמתם של מפלגות השמאל. יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, יצא להגנתו של ראש השב"כ ואמר: "ראש השב"כ רונן בר הוא איש ביטחון ישר, ערכי וחזק – שתרם רבות להשבת חטופינו. גם הוא נושא באחריות על האסון בשבעה באוקטובר, כמו על הלחימה והפעילות שבאה אחריו, ואני מחזק אותו ומגבה אותו ואת כל ראשי זרועות הביטחון שלוקחים חלק במשא ומתן להשבת חטופינו.
כשראש הממשלה תוקף את ראשי מערכת הביטחון שוב ושוב – הוא מפרק אותנו מבפנים ומחליש אותנו בימים מטלטלים, שבהם אנחנו נדרשים להיות הכי חזקים ומאוחדים מול אויבינו". הוסיף והאשים.
גם ראש האופוזיציה ויו"ר 'יש עתיד' חבר הכנסת יאיר לפיד, הגיב בבוטות כדרכו: "ההודעה שיצאה מלשכת ראש הממשלה מעוררת חשש ליציבות של שיקול דעתו. זו הודעה פחדנית וגם שקר גמור ומוחלט. נתניהו ממשיך להאשים אחרים במחדליו, וממשיך להתעלל במשפחות החטופים בשביל פוליטיקה".
לפיד שמזמן זכה לתואר 'המסית הלאומי' הוסיף ואמר: "כל מי שעובד אצלו צריך לדעת שבמוקדם או במאוחר יוקרב פומבית בשביל חצי כותרת. מדובר בדיני נפשות והוא מחפש קרדיטים. שיפסיק להתחבא מאחוריי תדרוכים אנונימיים וידאג להביא את כל החטופים הביתה".
בלשכת ראש הממשלה הגיבו במתקפה גלויה על הגורמים הביטחוניים מסביבת ראש השב"כ והאשימו אותם בשיתוף פעולה עם חמאס: "הטענה של ״גורמים במשא-ומתן״ שחמאס הוא זה שהביא להקדמת פעימת השחרור, היא שיא חדש של אבסורד והדהוד תעמולת החמאס. כבר לפני כשבועיים הגדיר ראש הממשלה את המטרה לשחרר את יתרת החטופים החיים של שלב א׳ בפעימה אחת במקום שתיים.
ההבנות הושגו כתוצאה מהעמדה התקיפה של ראש הממשלה והנחייתו לעבות את כוחות צה״ל מסביב ובתוך עזה, ומהאולטימטום של נשיא ארצות-הברית טראמפ. נזכיר כי חמאס הודיע על סירובו לשחרר את חטופינו ולהפר בכך את העסקה – ורק העמידה הנחושה של ישראל הביאה להתקפלות החמאס".
מר לפיד וגנץ אתם באמת מאמינים למה שאתם אומרים
מי לא רוצה להחזיר את השבויים
אתם וכל מפגיני קפלן תדלקתם את החמאס
להכתיב למדינה מה לשחרר ואת מי לשחרר
ומה יקבלו בתמורה
ראיתם את השלט של חמאס לגברת צנגאוקר
שתמשיך להפגין כי אתם מתדלקים אותם
שחרור החטופים צריך להיעשות בשקט בלי
ההפגנות הטיפשיות שלכם
שום הפגנה לא תעזור לכם מול החמאס
מחבלי החמאס אחת דינם למות צריך להרוג אותם
כמה שיותר חיות מקומם בתוך האדמה אין להם זכות לחיות
תפסיקו להפגין זה מספק דלק לנאצים הארורים
איפה הפופקורן, הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם. כבשים עם מסיכה על העיניים, ההצגה הכי טובה בעיר אבל כולכם לא יודעים בכלל שזה הצגה
פתטי