לאחר הנס האדיר שאירע אמש, כשמחבלים הטמינו מטעני נפץ רבים באוטובוסים ברחבי גוש דן, במטרה לגרום לפיגועים המוניים רח"ל. ובחסדי ה' המרובים הם התפוצצו טרם הזמן, כשנפש אדם לא היתה באוטובוסים ובמרחב הסמוך. התפרסם הבוקר בקו 'שיח יצחק' הקלטה מיוחדת, שם נשמע מרן עמוד ההוראה הגאון רבי יצחק זילברשטיין שליט"א נשאל מנכדו חביבו הבה"ח אריה זילברשטיין:
"אתמול אירעו ניסים מאד גדולים, היו חמש אוטובוסים שהטמינו שם מטעני נפץ במשקל חמש ק"ג, והם התפוצצו לפני הזמן, והם היו אמורים להתפוצץ היום. ה' ישמור אם זה היה קורה, בתוך ערים, כמו חולון, היכן ששוכן הכולל של סבא, וגם בעיר בת ים. הציעו רעיון איך להודות להקב"ה על הניסים, שכל הציבור בשבת יגיד נשמת ברוב עם, כדי להודות לה', אם זה ח"ו היה מתממש, היו מאות הרוגים רח"ל. מה דעת סבא בענין הזה?".
מרן הגר"י זילברשטיין שליט"א השיב: "כן, אני מאד חושב שכן. אני חושב שצריכים להגיד נשמת ברוב עם, אבל מאחר ובין כך אומרים בשבת בבוקר בפסוקי דזמרה 'נשמת כל חי', לכן מה שצריך לעשות זה לכוין שם היטב, ולהוסיף במהלך השבת להודות ולהלל להקב"ה. כל רב קהילה יעורר במהלך השבת אצל בני קהילתו על הניסים, ולהסביר ולחדד ממה אנחנו ניצלנו, ניצלנו מאסון נוראי! לכן יגידו נשמת ברוב עם, ויכוונו ויגידו 'אנחנו מודים להקב"ה על הניסים ועל הנפלאות'".
לכן מכן הוסיף עמוד ההוראה: "עוד דבר אפשר להגיד, הרי מי שנעשה לו נס מברך 'הגומל לחייבים טובות שגמלני כל טוב', אז מאחר ובברכות השחר מברכים בכל בוקר 'הגומל חסדים טובים לעמו ישראל', לכן כל אחד ואחד יכוון שבעצם יתכן והיינו צריכים לברך הגומל על הנס הענק שאירע אמש, ואנחנו מכוונים בברכה זו על החסדים והניסים שהקב"ה גמל עמנו", סיים מרן את דבריו, שגרמו להדים מרובים בציבור כולו, עד כמה מוטלת עלינו חובת ההודאה להשי"ת, שהצלינו מאסון גדול.