בעיצומו של המשא ומתן בין ישראל לחמאס, צוות חדש בהרכב מצומצם יגיע היום (חמישי) למצרים במטרה לקדם את הארכת שלב א' של ההסכם. המשלחת תפעל להשגת שחרור חטופים נוסף כבר בסוף השבוע. המגעים מתקיימים על רקע מחלוקת בנוגע לציר פילדלפי, כאשר ישראל מודיעה כי לא תיסוג ממנו בשבת הקרובה. חמאס מצדו מגדיר זאת כ"הפרה ברורה של ההסכם" וקורא למתווכות להתערב.
בהוראת ראש הממשלה בנימין נתניהו, יצאה היום (חמישי) משלחת ישראלית לקהיר להמשך הדיונים עם חמאס. בניגוד למשלחות קודמות, הפעם נבחר צוות בהרכב שונה הכולל את סגנו של ראש השב"כ, מ', גל הירש מתאם השבויים והנעדרים בלשכת ראש הממשלה, אופיר פלק היועץ המדיני של נתניהו, ונציגים מהמוסד ומצה"ל.
ההרכב החדש מהווה שינוי משמעותי לעומת הצוות הקודם שכלל את ראש השב"כ רונן בר, ראש המוסד דדי ברנע והאלוף במיל' ניצן אלון. על פי גורמים מדיניים, השינוי נובע ממתיחות ביחסים בין נתניהו לבין בר ואלון, מה שהוביל את ראש הממשלה להעדיף הרכב אחר.
גורם בכיר בירושלים מסר כי היעד המרכזי של המשלחת הוא להביא לשחרור חטופים ישראלים חיים כבר בשבת הקרובה. במסגרת הדיונים, ישראל מציבה שלושה תנאים עיקריים להמשך התהליך: שחרור כל החטופים המוחזקים בידי חמאס, פירוק הכוח הצבאי של הארגון, והרחקת ההנהגה הבכירה מרצועת עזה.
בעוד שעל פי ההסכם ישראל אמורה להתחיל בנסיגה מציר פילדלפי כבר בסוף השבוע, מלשכת ראש הממשלה נמסר כי ישראל לא תבצע מהלך זה בשלב הנוכחי. הודעה זו עוררה תגובה חריפה מצד חמאס. בהצהרה פומבית טען דובר הארגון כי "הצהרת ישראל על הישארות בציר פילדלפי היא הפרה ברורה של ההסכם." הדובר קרא למדינות המתווכות, ובראשן מצרים וקטאר, "להתערב ולהפעיל לחץ על ישראל לעמוד בהתחייבויותיה."
הדובר הוסיף כי "הושלם השלב הראשון של ההסכם, ואנו מדגישים את מחויבותנו המלאה לכל סעיפיו, למרות הסחבת שממשיכה ישראל לייצר." לדבריו, חמאס נכון להמשיך את השלב הראשון או לשלבו עם השלב הבא, אך רק בתנאי שיישמרו הקווים האדומים של הארגון.
במקביל, בארצות הברית התייחס לנושא סטיב וויטקוף, שליחו של הנשיא טראמפ, שאמר בראיון לרשת פוקס ניוז כי "ההגעה לשלב הראשון של העסקה היא הצלחה בפני עצמה והיא לא הייתה קורית ללא הניצחון של טראמפ בבחירות." וויטקוף הוסיף: "טראמפ אינו סובלני כלפי טרוריסטים והוא מאמין שצריך למצוא פתרון לזה. אין מקום לחמאס בעזה או בגדה המערבית, זו עמדת הנשיא." גורמים דיפלומטיים מעריכים כי המשא ומתן נמצא בשלב קריטי, כאשר ישראל מגלה נחישות בעמידה על תנאיה תוך כדי שמירה על ערוץ השיחות פתוח.