בשעות הקטנות של ליל שבת, הופיעו כתובות גרפיטי במתחם הגולף היוקרתי בטרנברי, סקוטלנד, השייך לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ. הכתובות הביעו תמיכה במאבק הפלסטיני וכללו ביטויי גנאי כלפי הנשיא האמריקאי. הפעולה מיוחסת לארגון בשם פעולה פלסטינית, שלקח אחריות על המעשה והצהיר שהפעולה באה בתגובה להתבטאויותיו האחרונות של טראמפ בנוגע לעתיד רצועת עזה. לפני כחודש, טראמפ עורר סערה בעולם המוסלמי כשהביע כוונה להפוך את עזה ל"ריביירה של המזרח התיכון", תוך העברת האוכלוסייה הפלסטינית ממנה.
על פי דיווחים מכלי תקשורת מקומיים בסקוטלנד, על קירות המתחם נכתבו הסיסמאות "לשחרר את עזה" ו"לשחרר את פלסטין", לצד ביטויי גנאי נגד הנשיא האמריקאי. במגרש הגולף עצמו הוטבעה בצבע הכתובת "עזה אינה למכירה". בהודעה שפרסם הארגון לאחר האירוע נכתב: "בעוד שטראמפ מנסה להתייחס לעזה בתור הרכוש שלו, הוא צריך לדעת שהרכוש שלו עצמו נמצא בהישג יד". ההצהרה מתייחסת להתבטאויות שנויות במחלוקת של טראמפ מהחודש שעבר.
ההתבטאות של טראמפ, שעוררה זעם רב בעולם המוסלמי, כללה התייחסות לתוכנית להשתלט על רצועת עזה ולעקור ממנה כשני מיליון פלסטינים, במטרה לפתח את האזור כאתר תיירות יוקרתי. ההצהרה על הפיכת הרצועה לריביירה של המזרח התיכון נחשבה פוגענית במיוחד בעיני רבים. מועדון הגולף בטרנברי הוא אחד מנכסי הנדל"ן היוקרתיים של טראמפ מחוץ לארצות הברית, ופעולת המחאה נועדה להביע מסר פוליטי ישירות על רכושו של הנשיא האמריקאי.