לאחר הערכת מצב טלפונית שקיים ראש הממשלה בנימין נתניהו במוצאי שבת, הוחלט כי משלחת ישראלית תטוס לבירת קטאר להמשך המשא ומתן. הצוות הישראלי יכלול את ראש מטה המשא ומתן מטעם השב"כ (המכונה מ'), יועצו המדיני של ראש הממשלה אופיר פלק, מתאם השבויים והנעדרים גל הירש, ואנשי מקצוע נוספים מצה"ל ומהמוסד. על פי גורם מדיני, המשלחת תפעל לקידום התוכנית שגיבש השליח האמריקני סטיב וויטקוף. ההחלטה על יציאת המשלחת התקבלה על רקע המתיחות המתגברת והחשש מהתערבות אמריקנית ישירה במגעים.
מוקדם יותר אתמול, דווח בערוץ אל-ערבייה הסעודי כי חמאס העביר למתווכים הסכמה עקרונית להפסקת אש זמנית במהלך חודש הרמדאן. זאת בסתירה לדיווחים קודמים בישראל שטענו כי המגעים הגיעו למבוי סתום והתקדמות אינה אפשרית בשלב זה.
מפרסומים שונים בימים האחרונים עולה כי ממשל טראמפ מקיים קשר ישיר עם נציגי חמאס, במסגרתו נבחנת אפשרות לשחרור מספר חטופים בעלי אזרחות אמריקנית בתמורה להארכת הפסקת האש בתקופת חודש הצום המוסלמי. מגעים אלה מעוררים דאגה בקרב בכירים בירושלים, החוששים ממהלכים חד-צדדיים שעלולים לפגוע באינטרסים הישראליים.
העיתונאי העזתי תאמר אל-מסחאל, הנחשב לבעל קשרים עם חמאס, מסר כי במהלך השבוע האחרון התקיימו ארבע פגישות ישירות בין נציגי ארצות הברית לנציגי הארגון. לדבריו, האמריקנים "ביקשו עסקה נפרדת (חלקית) לשחרור חייל חי בעל אזרחות אמריקנית, וארבע גופות. חמאס הסכים לעסקה חלקית וביקש לשחרר מאות אסירים פלסטינים, האמריקנים הסכימו לשחרר 250 אסירים, בהם 100 אסירי עולם והשאר בעלי עונשים כבדים".
בלשכת ראש הממשלה מקווים כי המגעים המחודשים בדוחה יובילו להתקדמות ממשית בתיק השבויים והנעדרים, סוגיה שנותרה במוקד המתיחות באזור. גורמים מדיניים בירושלים הדגישו כי ישראל מחויבת לעשות כל מאמץ להשבת החטופים, אך לא בכל מחיר, ותוך שמירה על האינטרסים הביטחוניים של המדינה.