אחרי ביקורת ציבורית והכרעת בג"ץ, החליט בצהריים (יום ב') קבינט הקורונה לא לקדם את חוק איכון שב"כ. ועדת השרים לענייני חקיקה תאשר את נוסח החוק, אך הוא יוקפא ולא יקודם לקריאות בכנסת. כבר בימים הקרובים ייפסק השימוש באיכון שב"כ. עם זאת הקבינט אישר את חוק הקורונה המרוכך, והוא יובא מחר לאישור סופי בוועדת השרים לחקיקה. אחרי הישיבה אמר ראש הממשלה, בנימין נתניהו: "יש עלייה חדה בתחלואה. החלטנו לעצור את כל ההקלות".
ראש השב"כ נדב ארגמן אמר בישיבה כי יש "אי נוחות" בשב"כ מהשימוש בכלי המאפשר איכון טלפונים סלולריים לצורך מעקב אחר חולים כעת. עם זאת הוא ציין כי אם תהיה התפרצות מחודשת, ניתן יהיה לחוקק את החוק במהירות, וכי "השב"כ יהיה ערוך". הוא קרא לפתח אפליקציה אזרחית ואמר כי ארגונו יסייע בכך, כפי שעזרו לפתח את אפליקציית "המגן".
הממשלה החלה לקדם את עיגון המעקב אחר חולי קורונה בחוק בעקבות דרישת בג"ץ. עם התפרצות הנגיף בישראל הוסמך השב"כ באמצעות תקנות לשעת חירום לבדוק מי בא במגע עם חולי קורונה מאומתים באמצעות איכון הטלפונים הסלולריים שלהם. שימוש זה ביכולות החשאית של השב"כ עורר מחאה, בעיקר מצד ארגוני זכויות אדם. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אישר לבסוף את הצעד, אך הורה להגביר את הפיקוח עליו.
לדרישת היועמ"ש נקבע כי צוות קטן מהשב"כ יעסוק באיכון, וכי החומר לא ישמש לצורך אחר. נקבע גם כי ועדת המשנה לשירותים חשאיים של הכנסת תפקח על הפעלתו, וכי היועץ עצמו יקבל מדי שלושה ימים דו"ח על הפעילות. אך בעקבות עתירות לבג"ץ, החליטו השופטים לאסור על המשך המעקב, וקבעו כי יש לאפשר אותו רק בחקיקה ראשית של הכנסת.
בתום הישיבה אמר ראש הממשלה נתניהו: "סיימנו עכשיו קבינט קורונה. הישיבה נפתחה בסקירה של המומחים, הם מראים לנו שיש עלייה חדה מאוד בתחלואה. יכול להיות שאנחנו כבר בתוך המדד הזה של הכפלה תוך עשרה ימים של קצב הנדבקים. אני מקווה מאוד שלא".
נתניהו הוסיף: "הדבר שהחלטנו לעשות זה קודם כל להרים הנדברקס. אנחנו עצרנו את כל ההקלות שהיינו אמורים להחיל בימים הקרובים, נבדוק את זה בשבוע הקרוב. יוצא מן הכלל אחד זה אולמות אירועים – נאפשר את הפעלתם בהתאם להנחיות משרד הבריאות ונדווח לכם בהמשך".