במהלך דיון שנערך היום (שני) בוועדת חוץ וביטחון בכנסת, חשף סא"ל אביגדור דיקשטיין, העומד בראש תחום חרדים באגף כוח אדם בצה"ל, את ההערכה הרשמית של הצבא. לפי דבריו, צה"ל אינו צופה עמידה ביעד של 4,800 מתגייסים חרדים בשנה הראשונה ליישום חוק הגיוס, במידה שייחקק.
בהתייחסו לתוכניות האופרטיביות, פירט דיקשטיין את לוח הזמנים לחלוקת הוראות ההתייצבות בחודשים הקרובים. על פי התכנון, 5,000 צווי גיוס יופצו בחודש מרץ, 4,000 נוספים ישלחו באפריל, ו-5,000 הנותרים יחולקו במהלך חודש מאי. מבין כלל הזימונים שיופצו, כ-9,100 מועמדים לשירות ייבחרו באמצעות מנגנון הגרלה, ללא קריטריונים מוגדרים מראש. לעומתם, 4,900 צווים יחולקו בהתבסס על אמות מידה ספציפיות שנקבעו מראש על ידי הגורמים המקצועיים. נתונים אלו משקפים את משבר חוק הגיוס המתמשך מזה מספר שנים, על פי הנתונים גם במידה ויתגבש נוסח מוסכם לחוק עדיין לא יהיה עמידה ביעדים שיקבעו בחוק.
במקביל למאמצי הגיוס, מקדם משרד האוצר תוכנית פעולה שמטרתה למנוע מצב שבו יצליחו מועמדים לשירות למצוא פרצות באמצעי האכיפה הכלכליים שנקבעו בעקבות החלטות בג"ץ, ובפרט הפסקת התמיכה הממשלתית במעונות יום. במסגרת הנוהל החדש שגובש, אברך שמחויב בגיוס לצה"ל ויבקש לקבל סבסוד עבור ילדיו באמצעות מסלולים חלופיים, יצטרך להציג שורה של אסמכתאות והוכחות מקיפות כדי להוכיח את זכאותו. צעדים אלה נועדו לוודא שהחלטות בית המשפט העליון בנושא מיושמות כהלכה, ושאין אפשרות לנטרל את השפעת הצעדים שננקטו כנגד מי שאינם מתייצבים לשירות.
הם מבלבלים תמוח בשיחה עם עורך דין ורואה חשבון בפתיחת עסק זעיר אין לבגץ מה לעשות רק שתדעו זה חוקי לגמרי